Septiņas idejas, kā bērnus ieinteresēt par veselīgu dzīvesveidu

© pixabay.com

Ikviens vecāks vēlas saviem bērniem iemācīt veselīga dzīvesveida paradumus, taču panākt to, ka bērni novērtē veselīga uztura nozīmi, var izrādīties gana sarežģīti. Kā bērnos iedvest interesi par veselīgu dzīvesveidu? "Nestlé" piedāvā 7 rosinošas idejas, kā bērnus iesaistīt ar uztura veidošanu saistītos procesos, padarot tos jautrus.

Izstrādājiet ēdienkarti kopīgiem spēkiem

Gatavojiet nedēļas maltīšu plānu kopā ar bērniem. Lūdziet viņus ierosināt idejas maltītēm un piedāvājiet savu padomu, kad tas nepieciešams. Maltītes lielākajai daļai jāsastāv no dārzeņiem, daļai no olbaltumvielām bagātiem produktiem (gaļas, olām, zivīm, lēcām vai pupiņām) un daļas - pilngraudu makaroniem, brūnajiem rīsiem vai kartupeļiem (lai tie būtu šķiedrvielām bagātāki, gatavojiet tos ar visu mizu).

Veidojiet iepirkumu sarakstu

Jūsu maltīšu plāns ir gatavs - tagad nepieciešami produkti. Aiciniet bērnus palīdzēt sastādīt iepirkumu sarakstu! Tas ir lielisks veids, kā runāt par dažādiem produktiem un to uzturvērtību. Lai šo procesu padarītu jautrāku, izgudrojiet dažādas spēles, piemēram, zīmējiet vajadzīgos produktus un lieciet bērniem tos atminēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Vasarā pēdām pievēršam pastiprinātu uzmanību, jo slēgtos apavus nomainām uz atvērta tipa apaviem, baudām peldes un pastaigas ar basām kājām. Tieši tāpēc šajā sezonā rūpes par pēdām ir īpaši svarīgas, jo tās ir pakļautas dažādiem riskiem, kuri var veicināt noteiktu slimību un problēmu attīstību. Tas nav tikai estētikas jautājums, bet arī būtisks pēdu veselības aspekts, jo āda darbojas kā vairogs, kas aizsargā organismu no infekcijām un netīrumiem, bet bojāta āda nespēj pilnībā pildīt savas funkcijas. Kādas ir biežāk sastopamās pēdu problēmas vasarā un kā par pēdām rūpēties, stāsta veselības centra “Možums-1” podoloģe Sņežana Savčenko un farmaceite Ksenija Lukjanova.

Svarīgākais