7 fakti, kā kurkuma ietekmē mūsu veselību

© pixabay

2.lapa

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay

Kā pagatavot kurkumas tēju?

Kurkumas tēju parasti gatavo no kurkumas pulvera, bet var izmantot arī sarīvētu, maltu vai izžāvētu kurkumas sakni.

Vispirms uzvāra aptuveni 4 glāzes ūdens. Tad ūdenim pievieno 1 - 2 tējkarotes kurkumas. Maisījumam jāļauj vārīties aptuveni 10 minūtes.Tad tēju lej traukā un ļauj atdzist 5 minūtes.

Tējai var pievienot arī dažādas piedevas, tā garšas uzlabošanai, piemēram, medu, kas ir dabīgs saldinātājs, un sniegs tējai vairāk antibakteriālu īpašību. Lai kurkuma varētu pilnībā izšķīst, nepieciešams pievienot taukvielas, piemēram, pienu vai kokosriekstu eļļu. Melnie pipari veicina kurkumas uzsūkšanos un piedod tējai nelielu asumu, bet citrons, laims vai ingvers uzlabos tējas antibakteriālās īpašības un garšu.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!