Indonēzijā, Indijā, Pakistānā un teritorijās Āfrikas austrumos, krustnagliņas tiek augstu vērtētas to pozitīvās ietekmes uz mūsu veselību dēļ. Krustnagliņas uzlabo gremošnas sistēmu un palīdz kontrolēt diabēta simptomus. Uzzini, ko vēl spēj šī garšviela, ko Ziemassvētku laikā esam paraduši spraust apelsīnos smaržas dēļ.
Krustnagliņas ir lielisks palīgs mūsu imūnsistēmas stiprināšanai, jo tajās ir komponentes, kas vairo baltās asinsšūnas, uzlabojot organisma aizsardzību pret dāžādiem nevēlamajiem vīrusiem.
Tāpat krustnagliņās ir daudz vitamīna C.
Krusnagliņās ir viela augenols, kas iedarbojas kā dabisks antiseptiķis. Kā norāda "Very Well Health", 2006. gadā veiktā pētījumā, kurā piedalījās 73 cilvēki, atklājās, ka no krustnagliņām veidots gēls pielīdzināms benzokaīnam, kas palīdz mazināt injekciju sāpes mutē. Saskaņā ar portālu "Well and Good", krustnagliņas lieliski iedarbojas, kā sāpju, iekaisuma un infekcijas mazinātājs.
Lai gan tējas koka eļļa, ko izmanto aromterapijā, ir labāk pazīstams līdzeklis pret akni, nereti tiek izmantota arī krustnagliņu eļļa. Atsaucoties uz 2017. gada pētījumu, "Very Well Health" norāda, ka uz etanola bāzes veidots krustnagliņu ekstrakts mazināja aknes aktivitāti un tās radīto iekaisumu.
Krustnagliņu eļļai piemīt antibakteriālas īpašības un tā iedabrojas pret nelabvēlīgajām baktērijām ēdienā, piemēram, streptokoku, stafilokoku un daudzām citām. "Very Well Health" norāda, ka 2009. gadā veiktā laboratorijas eksperimentā, zinātnieki atklājuši, ka krustnagliņu eļļa palīdz apturēt listērijas baktērijas augšanu.
Avoti: