Ingvers šobrīd daudziem ir lielākais palīgs cīņā pret rudens saaukstēšanos un ne velti. Šim super-augam piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Atklāj ingvera dziedinošās īpašības un pagatavo kādu no dzērieniem, par ko tava imūnsistēma būs īpaši pateicīga.
Ingvera populārākā īpašība ir tā spēja uzlabot mūsu imūnsistēmu. Tāpēc saaukstēšanās gadījumos mūsu pirmais "ārsts" nereti ir tieši ingvers. Taču saaukstēšanās liecina par imūnsistēmas novājināšanos, kas nozīmē, ka tā jāstiprina arī ikdienā. Regulāri lietojot ingveru, uzlabosies ķermeņa aizsardzība pret dažādiem vīrusiem. Ingvers palīdzot attīrīt limfātiskās sistēmas, izvadīt toksīnus un iznīcināt baktērijas.
Kā vēl ingvers palīdz mūsu veselībai
Padoms: ja dienas laikā jūti sagurumu, savai pusdienu maltītei pievieno ingveru, kas palīdzēs koncentrēties.
Padoms: iedzer krūzi ingvera tējas pirms gulētiešanas un ļauj tai pa nakti veikt savu dziedinošo darbu.
Padoms: iesāc dienu ar tasi ingvera tējas un dienas laikā jau manīsi uzlabojumus.
Padoms: pēc maltītēm ēd ingveru. Ingveru vari sajaukt ar karstu ūdeni, kas palīdzēs labāk izskalot muti un nomākt nepatīkamas garšas.
Ingvera pielietojums kulinārijā ir diezgan plašs. To izmanto piparkūku, dzērienu, dažādu sautējumu un gaļas ēdienu pagatavošanā, kā arī desertos - pudiņos, kūkās utt.
1. Ingvera ūdens
Lai pagatavotu ingvera ūdeni būs nepieciešams ingvers un ūdens. Ingveru smalki sarīzē ar rīvi. Tad sarīvēto ingveru aplej ar ūdeni un samaisi. Nogaršo ūdeni, lai iegūtu tik stipru ingvera piegaršu, cik vēlies. Tad šķidrumu izlej caur caurduri. Lai pastiprinātu garšu, ar karoti vēl izspied ingveru caurdurī. Rezultātā iegūsi ingvera ūdeni, ko vari ņemt līdzi uz sporta treniņiem un lietot ikdienā, lai gūtu enerģiju un uzlabotu savu imūnsistēmu. Turklāt šis ūdens palīdzēs arī tad, ja ir vēlme zaudēt lieko svaru.
2. Ingvera kafija
"Jacobs" kafija piedāvā recepti, kā ingveru vari izmantot kafijas pagatavošanai.
Vajadzēs: svaigi pagatavotu kafiju, nedaudz ingvera, 1 lielo ēdamkaroti medus, 1/2 glāzi citrona sulas, citrona miziņas, putukrējumu, cukurotu ingveru, piparus un ķimenes.
Pagatavošana: Pagatavo kafiju, pievieno nedaudz ingvera, medu, piparus, ķimenes un pielej nedaudz citrona sulu. Rotājumam izmanto putukrējumu un cukurotā ingvera gabaliņus.
3. Ingvera, citrona un medus eliksīrs
Ņem aptuveni 300 līdz 350 gramus ingvera saknes, notīra un smalki sarīvē. Sulu nenolej. Blenderī samal vienu citronu kopā ar miziņu, virspirms gan izņemot sēkliņas.Sajauc rīvēto ingveru ar sasmalcināto citronu un pievieno 200-250 gramus medus.
Maisījumu lej stikla burciņā, aizvāko un liec ledusskapī. Lieto trīs reizes dienā pa tējkarotei 15 līdz 20 minūtes pirms ēšanas. Maisījumu tāpat var pa tējkarotei pievienot zaļajai tējai.
Avoti:
10 Amazing Health Benefits of Ginger
Ingvera ūdens - Chef Ricardo Cooking
Kafija - "Jacobs" kafija