Plūmēs ir ļoti daudz vitamīnu, minerālu, šķiedrvielu un antioksidantu. Tās spēj mazināt daudzu hronisku slimību risku, kā osteoporozes, vēža, sirds slimību un diabēta gadījumos. Turklāt tās ir ļoti garšīgas.
Plūmju sula lieliski palīdz aizcietējumu gadījumos. Plūmēs ir ļoti daudz šķiedrvielu (1 plūmē ir 1 grams šķiedrvielu), kas nešķīst ūdenī. Tādejādi plūmes uzlabo zarnu darbību un ļauj nevajadzīgajam ātrāk pamest ķermeni.
Plūmes aizcietējumu gadījumos ir daudz efektīvākas par citiem caurejas līdzekļiem, piemēram, psiliju. Ievēro, ka sulai jābūt 100% dabīgai, bez pievienotiem cukuriem un dienā nevajadzētu izdzert vairāk kā glāzi.
Plūmes palīdz stiprināt kaulus. Tās uzlabo kaulu stāvokli pie tādām kaitēm, kā osteoporoze, kad samazinās kaulu blīvums.
Izrādās, ka plūmes ne tikai palīdz novērst kaulu blīvuma mazināšanos, bet palīdz tiem atjaunoties arī pēc tam, kad tas jau ir noticis. Visticamāk, tas ir tajās esošo antioksidantu un spējas mazināt iekaisumu dēļ. Turklāt plūmēs ir daudz K grupas vitamīnu.
Plūmju ēšana palīdz aizsargāt sirdi no dāžādām slimībām. Plūmes mazina asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, kas ir galvenie riska faktori sirds slimībām.
Kādā pētījumā, cilvēki astoņas nedēļas no rīta tukšā dūšā dzēra plūmju sulu un apēda trīs līdz sešas plūmes dienā. Viņu asisnspiediena un holesterīna rādītāji bija daudz mazāki, nekā tiem, kuri no rīta dzēra vienkārši ūdeni.
Plūmes var ēst gan svaigā veidā, gan pievienot tās smūtijiem un salātiem. Plūmes var uzņemt arī dzerot to sulu. Turklāt žāvētās plūmēs ir tikpat daudz vērtīgo uzturvielu, kā svaigajās.