Izrādās, ka ievārījumi ir ne tikai ļoti garšīgi, bet tiem ir arī pozitīva ietekme uz cilvēku veselību.
Vitamīnu un minerālu daudzums ievārījumā ir, protams, atkarīgs no tā, kādas ogas vai augļi tajā atrodas. Taču ievārījums vienmēr ir labs C vitamīna, folātu un kālija avots, kas ir svarīgi imūnsistēmai un veselīgam asinsspiedienam. Tāpat ievārījumu ir ieteicams lietot grūtniecības laikā, jo tas mazina iespējamus galvas un muguras nervu defektus jaundzimušajam.
Ievārījumā ir salīdzinoši maz kaloriju. Tajā ir daudz ogļhidrātu, tāpēc tas jāēd ar mēru, taču tas kalpo par lielisku uzkodu brīžos, kad nepieciešama enerģija un tas mazinās vēlmi pēc saldumiem.
Ievārījumos un konservējumos ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz zaudēt svaru, normalizēt cukura līmeni asinīs un uzlabot gremošanas sistēmas darbību. Ja ievārījumu ēd ar pilngraudu maizi, tad tiek iegūta nepieciešāmā šķiedrvielu deva.
Ievārījumā ir cukurs un ogļhidrāti, kas sniedz enerģiju. Tādēļ šķēle maizes ar ievārījumu var būt lieliska uzkoda pirms fiziskās slodzes. Tāpat ievārījums ir laba uzkoda pēc treniņa, kad organisms vislabāk pārstrādā ogļhidrātus.