Šodien ir vieglāk atrast neveselīgus produktus nekā veselīgus. Un pat tie produkti, kas liekas veselīgi, patiesībā nemaz tik labi nav, vēsta portāls "takprosto.cc".
1. Vistas nageti - ēdiens, kurā ir daudz sintētisku piedevu, kas uzlabo tā garšu un izskatu.
2.Ēdiens, kas ir cepts eļļā, piemēram, frī kartupeļi, gaļa, kalmāri. Tauki, ko satur šie ēdieni, provocē depresiju, veicina trombu veidošanos asinīs.
3. Veikalā pirktas kūpinātas desas, sardeles, gaļa un zivis negatīvi ietekmē aizkuņģa dziedzera darbību, paaugstina holesterīna līmeni, pārslogo sirds un asinsvadu sistēmu.
4. Privātās audzētavās izaudzēts lasis. Šādas zivis tiek barotas ar ķimikālijām, lai tās augtu pēc iespējas ātrāk.
5. Buljona kubiņi ir sintētisks produkts, kas stimulē apetīti, satur ķimikālijas, tostarp, daudzas krāsvielas.
6. Maltas garšvielas. Lai ietaupītu līdzekļus, bieži vien tiek samaltas zemākas kvalitātes garšvielas, tāpēc labi ir zināt, ka atšķirt kvalitatīvas garšvielas no nekvalitatīvām.
7.Popkorns, kas paredzēts gatavošanai mikroviļņu krāsnī, satur ļoti daudz transtaukskābju.
8. Konditorejas un maizes izstrādājumi bieži vien tiek veidoti no baltajiem, pārstrādātajiem miltiem, kuros nav nekā vērtīga.
9. Cukurs tīrā veidā noved pie aptaukošanās.
10. Augļu sulas satur ļoti daudz cukura, glāze sulas satur aptuveni 35 gramus cukura.
11. Enerģijas dzērieni satur daudz saharozes, glikozes un kofeīna.
12. Diētiskā kola satur mākslīgās krāsvielas, ķimikālijas, kas negatīvi ietekmē organismu.
13. Dzērieni, kas iepakoti plastikāta iepakojumā, satur bisfenolu A, pat minimālas tā devas indē organismu.
14. Citrusaugļi. Piemēram, apelsīnus bieži vien apstrādā ar ķimikālijām, lai tie labi izskatītos veikalu plauktos.
15. Košļājamā gumija satur ķimikālijas, kuras norijot tiek provocēts vēzis.
16. Šokolāde. Runa ir par zemas kvalitātes šokolādi, kas satur daudz aromatizatorus, stabilizatorus un konservantus, kas saindē organismu.