Nutella ir lazdu riekstu un kakao krēms, kurš visā pasaulē cilvēku vidū iemantojis atzinību, pateicoties tā debešķīgajai garšai. Taču, vai kāds ir iedomājies sīkāk papētīt, no kā sastāv šis iecienītais gardums?
Šo kārumu izveidoja itāļu kompānija "Ferrero”, kas ir trešā lielākā šokolādes ražotne pasaulē. Taču savulaik Itālijā, Otrā pasaules kara laikā, maiznieks Pjetro Ferrero kakao krēma masai pievienoja zemesriekstus, lai mazinātu kakao trūkumu valstī, vēsta healthline.com
Šokolādes un lazdu riekstu gardums strauji iekaroja popularitāti, tagad to smērē gan uz brokastu maizītēm, gan pankūkām un vafelēm. Arīdzan Nutella tiek izmantota desertu garnēšanai, kompānija “Ferrero” cenšas to pārdēvēt kā brokastu garnējumu, līdzīgu ievārījumam.
Viss nav nemaz tik rožaini, kā izskatās. Zināms, ka Nutellas sastāvā ir veselīgie lazdu rieksti, šķietami maz kaloriju, cukura un tauku, taču skaudrā realitāte pierāda pretējo - Nutellu nudien nevajadzētu lietot uzturā, jo tā ir ļoti kaitīga un nav veselīga.
Nutellas sastāvā, atsaucoties uz thisisinsider.com, ir:
Visbeidzot, divas ēdamkarotes jeb 37 grami Nutellas satur: