7 iemesli, kāpēc ēst ķiršus

© unsplash.com

Uzziniet, kādu labumu veselībai var sniegt ķirši un kāpēc tos šobrīd ieteicams ēst ikvienam!

unsplash.com

1. Ķirši ir bagāti antioksidantiem

Ķirši ir bagāti ar antioksidantiem, īpaši antocianīniem un kvercetīnu. Šie savienojumi palīdz cīnīties pret oksidatīvo stresu un iekaisumiem, potenciāli samazinot hronisku slimību risku.

unsplash.com

2. Labam miegam

Saskaņā ar "Sleep Foundation" teikto, melatonīna daudzums skābajos ķiršos var palīdzēt uzlabot miega kvalitāti. Melatonīns ir hormons, kas regulē miega un nomoda ciklu.

unsplash.com

3. Mazina iekaisumu procesus organismā

Pētījumi liecina, ka antocianīni, kas atrodami ķiršos, var palīdzēr mazināt iekaisuma marķierus organismā. Regulāra ķiršu ēšana, iespējams, var atbalstīt locītavu veselību un mazināt ar iekaisuma slimībām saistīto diskomfortu.

unsplash.com

4. Palīdz atjaunoties muskuļiem

Skābajos ķiršos esošie antioksidanti var palīdzēt organismam atjaunoties pēc smagām fiziskām aktivitātēm. Ķiršu iekļaušana uzturā pēc treniņa var palīdzēt mazināt muskuļu sāpes.

unsplash.com

5. Labai imūnsistēmai

Ķirši ir lielisks C vitamīna avots. Viena tase sarkano ķiršu bez kauliņiem satur 25 % no dienā ieteicamā C vitamīna daudzuma.

unsplash.com

6. Labam gremošanas traktam

Ķirši ir labs šķiedrvielu avots. Aptuveni viena tase ķiršu nodrošinās organismu ar trīs gramiem šķiedrvielu. Šķiedrvielas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu un palīdz regulēt zarnu kustību, novērst aizcietējumus.

unsplash.com

7. Svara zaudēšanai

Ķirši ir lieliskas ogas, kuras ēst, ja vēlaties zaudēt svaru, jo tie satur daudz šķiedrvielu un ūdens. Turklāt ķiršu dabiskais saldums var apmierināt tieksmi pēc saldumiem. Vienā glāzē sarkano ķiršu (bez kauliņiem) ir aptuveni 85 kalorijas, trīs grami šķiedrvielu un daudz ūdens. Tā būs sātīga un veselīga uzkoda starp ēdienreizēm.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Lietojot atsevišķus pārtikas produktu vai produktu grupas lielos daudzumos var rasties alerģiska reakcija - sejas nepilnības (piem., niezoši izsitumi, pumpas un pat krunciņas). Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt sejas nepilnību veidošanos!

Svarīgākais