Šī brokastu putras recepte noderēs ne tikai tiem, kuri pirms pludmales sezonas vēlas zaudēt lieko svaru, bet arī tiem, kas vēlas no rītiem baudīt gardu maltīti. Labākais šajā receptē ir tas, ka šo brokastu ēdienu var pagatavot pavisam ātri!
Lena Bakoviča, sertificēta dietoloģe, iesaka brokastīs ēst auzu pārslu putru. Tomēr tajā ir viens knifiņš! Tā nebūs parasta auzu pārslu putra, vārīta pienā vai ūdenī!
Auzu pārslas dietologi un uztura speciālisti izceļ, kā vienu no labākajiem brokastu produktiem. Tās satur maz kaloriju, taču ir pietiekami sātīgas, lai neizjustu izsalkumu drīz vien pēc brokastu notiesāšanas. Tāpat auzu pārslas ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.
Nepieciešams:
Sastāvdaļas četrām porcijām
Pagatavošana:
1. Iepriekšējā vakarā bļodā lieciet auzu pārslas, riekstus, čia sēklas un ogas.
2. Citā bļodā sajauciet kopā pienu ar vaniļas ekstraktu,
3. Pienu pārlejiet pāri sausajām sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisiet.
4. Lieciet putru burciņā vai citā cieši noslēgtā traukā. Lieciet trauku ledusskapī uz nakti.
5. No rīta sadaliet putru četrās porcijās. Varat putrai no rīta pievienot klāt svaigas ogas vai riekstus.