5 veselīgi augļi, kuros ir maz dabīgā cukura

© unsplash.com

Vispārīgi cukuru var iedalīt divos veidos - pievienotais un dabīgais cukurs. Pievienotais cukurs ir tas, kurš papildus tiek pievienots klāt pārtikas produktiem, maltītēm, bet dabīgais cukurs ir tas, ko kāds produkts, piemēram, auglis pats par sevi satur. Šoreiz noskaidrosim, kuri augļi dabīgi satur vismazāk cukura.

unsplash.com

1. Greipfrūts

1/2 greipfrūta satur aptuveni 10 gramus cukura

Greipfrūti ir subtropu citrusaugļi, kas bagāti ar vērtīgām barības vielām. Saskaņā ar pētījumu "Advances in Nutrition", greipfrūti ir labs naringīna avots (polifenols), kas palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu un insulīna rezistenci.

Turklāt puse greipfrūta satur 13% no ikdienā nepieciešamā A vitamīna daudzuma. A vitamīns ir svarīgs labai redzei un imūnistēmai.

unsplash.com

2. Kivi

1 vidēji liels kivi satur aptuveni 6 gramus cukura

Kivi satur organismam labvēlīgas uzturvielas. Ēdot šo augli, iespējams, mazināt aizcietējumus, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam.

Pētījumā, kas tika veikts 2010. gadā, atklājas, ka, ēdot divus kivi katru dienu četras nedēļas pēc kārtas, palielinājās zarnu kustības biežums, kā rezultātā samazinājās aizcietējumu risks. Tāpat, ēdot kivi, iespējams, mazināt vēdera sāpes.

unsplash.com

3. Guava

1 neliela guava satur aptuveni 5 gramus cukura

Vai zinājāt, ka guava ir labāks C vitamīna avots par apelsīniem? Šis tropiskais auglis satur vairāk nekā četras reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīni. C vitamīns ir antioksidants, kuru iesaka lietot papildus, kad izjūtam saaukstēšanās simptomus, tas palīdz stiprināt imunitāti. Viena neliela guava satur 125 mg C vitamīna.

unsplash.com

4. Aprikozes

1 aprikoze satur aptuveni 3 gramus cukura

Dārzenis, kas satur visvairāk ūdens, ir gurķis. Tas ir zināms daudziem. Gurķi satur aptuveni 95% ūdens. Bet vai zinājāt, ka tuvu šādām rādītājam ir arī aprikozes? Aprikozes vidēji satur aptuveni 86% ūdens. Tās ir veselīgas un barojošas.

unsplash.com

5. Citroni

1 vidēji liels citrons satur aptuveni 2 gramus cukura

Citroni, iespējams, ir pārāk skābi, lai tos tāpat notiesātu. Tos uzturā mēs varam iekļaut citādāk, piemēram, izspiežot to sulu un izdzerot.

Citronos ir daudz flavonoīdu, dabīgie savienojumi, kas atstāj labvēlīgu ietekmi uz veselību. Flavonoīdi palīdz labāk darboties vielmaiņai, tāpat tie aizsargā šūnas no bojājumiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais