Ēdam zaļumus! Divas veselīgas un sātīgas pusdienu receptes

© pexels.com

Zaļumos ir daudz bioloģiski aktīvu vielu, kas palīdz organismam cīnīties pret dažādām vīrusu infekcijām, tāpēc ir ļoti vērtīgi šos produktus iekļaut ne tikai savā, bet arī bērnu ēdienkartē, atgādina sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina un iesaka konkrētas receptes.

"Zaļumi un dīgsti ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem, šo produktu lietošana ikdienā nodrošina organismu gan ar B grupas, gan ar E un C vitamīniem," skaidro uztura speciāliste Olga Ļubina, akcentējot, ka tieši pavasarī šādas vitamīnu devas ir būtiskas ikvienam ģimenes loceklim.

pexels.com

Spinātu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 50 g spinātu;
  • 125 g pilngraudu miltu;
  • 2 olas;
  • 300 ml piena (var aizvietot ar auzu dzērienu);
  • 2 ēdamk. eļļas;
  • 4 dateles;
  • sāls pēc garšas;
  • gī sviests vai cita taukviela cepšanai.

Pagatavošana:

Blenderī liek nomazgātus spinātus, olas, pienu, dateles (bez kauliņa) un kārtīgi sablendē. Pievieno miltus un sāli, rūpīgi samaisa, pielej eļļu. Cep uz plānās pankūku pannas no abām pusēm. Pasniedz ar svaigām ogām, biezpienu, grieķu jogurtu vai citām piedevām pēc izvēles.

pexels.com

Pasta ar pētersīļiem un spinātiem

Sastāvdaļas:

  • 250 g spageti

Mērcei:

  • 70 g pētersīļu vai citu zaļumu;
  • 100 g olīveļļas;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 tējk. citrona sulas;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Blenderī samaļ pētersīļus, ķiplokus, garšvielas un citrona sulu. Pēc tam pakāpeniski pievieno eļļu. Novāra spageti saskaņā ar instrukciju uz produkta iepakojuma. Gataviem siltiem makaroniem pievieno zaļo mērci un kārtīgi samaisa.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais