Kā 20 minūtēs gardi pagatavot ķirbi?

© pexels.com

Šī būs, iespējams, pati vienkāršākā un ātrākā ķirbja pagatavošanas recepte. Lai varētu baudīt gardo ķirbi, būs nepieciešamas vien 20 minūtes.

Vajadzēs (4 porcijām):

  • 1 ķirbi;
  • 1/4 gl. kļavu sīrupu (vai arī pēc garšas);
  • 1 ēdamk. sviesta.

Pagatavošana:

1. Pārgrieziet uz pusēm ķirbi un izgrebiet to.

2. Uz šķīvja uzlieciet vienu no ķirbja pusītēm (ar griezto vietu uz augšu).

3. Ķirbī ielieciet ēdamkaroti sviesta un piepildiet to ar kļavu sīrupu.

4. Lieciet ķirbja pusīti "cepties" mikroviļņu krāsnī 10 līdz 15 minūtes, līdz tas ir kļuvis mīksts.

Tas arī viss! Ķirbis ir gatavs ēšanai!

Avots

Uzturs

Ēdot pārtikas produktus, kas satur kolagēnu, ķermenis uzņem vērtīgas aminoskābes, kuras var palīdzēt organismam pašam radīt vairāk kolagēna. Kāpēc mums ir nepieciešams kolagēns?  Kolagēns ir viena no svarīgākajām olbaltumvielām cilvēka ķermenī. Tā galvenā loma ir nodrošināt labu audu veselību, kolagēns ir svarīgs gan kā kauliem un locītavām, tā arī ādai, muskuļiem, asinsvadiem, iekšējiem orgāniem un pat matiem un nagiem.