Interesants fakts: no kā tiek gatavota baltā šokolāde?

© pexels.com

Tumšā un piena šokolāde tiek gatavota no kakao pupiņām. Tieši kakao iekrāso šīs šokolādes tumšā krāsā. Bet no kā tiek gatavota baltā šokolāde?

Kā izrādās, tad baltā šokolāde nemaz nav šokolāde.

Baltā šokolāde nesatur kakao pupiņas, tieši tāpēc to nemaz nevarētu dēvēt par šokolādi, bet gan par tās attālu "māsīcu".

Baltā šokolāde ierasti tiek gatavota no kakao sviesta, kas sajaukts kopā ar cukuru un kādu aromatizētāju, visbiežāk tieši vaniļu.

Avots





Uzturs

Ēdot pārtikas produktus, kas satur kolagēnu, ķermenis uzņem vērtīgas aminoskābes, kuras var palīdzēt organismam pašam radīt vairāk kolagēna. Kāpēc mums ir nepieciešams kolagēns?  Kolagēns ir viena no svarīgākajām olbaltumvielām cilvēka ķermenī. Tā galvenā loma ir nodrošināt labu audu veselību, kolagēns ir svarīgs gan kā kauliem un locītavām, tā arī ādai, muskuļiem, asinsvadiem, iekšējiem orgāniem un pat matiem un nagiem.

Svarīgākais