Kāpēc šokolāde pēc laika kļūst balta jeb "nosirmo"?

© unsplash.com

Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?

Eksperti skaidro, ka nav nepieciešams satraukties un "nosirmojošo" šokolādi mest atkritumu tvertnē. Šāda šokolāde ir droša ēšanai!

Kā izrādās, tad pie izskata maiņas ir vainojama nepareiza šokolādes uzglabāšana.

Nepareizas uzglabāšanas dēļ laika gaitā šokolādē esošo tauku jeb kakao sviesta un cukura īpašību dēļ, kurus izmanto, lai pagatavotu saldo našķi, uz šokolādes tāfelīties var parādīties nelieli tauku kristāli, kas iekrāsos gardumu gaišā krāsā. Tas notiek brīžos, kad šokolāde uzglabāta siltumā un ir nedaudz pakususi.

Šādu šokolādi var lietot uzturā, taču reizēm var mainīties tās garša. Tāpēc eksperti iesaka šādu šokolādi labāk izmantot kulinārijā.

Avots

Uzturs

Uzturvielu trūkums var ietekmēt matu veselību un tie var sākt pastiprināti izkrist. Eksperti iesaka, paralēli lietojot dažādus matu kopšanas līdzekļus un vitamīnus, kas palīdz novērst matu izkrišanu, ieteicams pārskatīt arī savu ēdienkarti. Ieviešot uzturā dažādus pārtikas produktus, piemēram, olas, zaļumus un treknas zivis, varat panākt to, ka mati sāk ātrāk augt!