PRAKTISKS PADOMS. Ziemā iespēja mieloties ar svaigām, pašu audzētām papirkām

© Privāts arhīvs

Paprika ir ļoti veselīga un daudzi to iekļauj savā ēdienkartē. Papildus vitamīniem paprika, arī pateicoties savām krāsām, vizuāli izdaiļo ēdienu.

Veikalu plauktos arī ziemā ir nopērkamas paprikas, taču ja ļoti gribas pašu audzētas? Izrādās - tas ir iespējams

Kas jādara?

Rudenī, kad siltums vairs nav pietiekams un paprikas dārzā un siltumnīcā vairs negatavojas, tās ar visu kātu jānogriež.

Kāts jāatbrīvo no lapām

Negatavo papriku kāti jāieliek ūdenī un jāienes siltumā, tad atliek vien gaidīt, kad paprikas gatavas

Uzturs

Vasara ir laiks, kad organisms prasa vieglāku ēdienu, un āda — vairāk mitruma un aizsardzības. Šie krāsainie salāti ir ne tikai vizuāli pievilcīgi un atsvaidzinoši, bet arī bagāti ar uzturvielām, kas veicina veselīgu, starojošu ādu. Lasis, avokado, ogas un zaļumi apvieno Omega-3 taukskābes, antioksidantus, C un E vitamīnus - tas ir īsts skaistuma eliksīrs uz šķīvja! Ar recepti dalās “EatingWell.com”.

Svarīgākais