PRAKTISKS PADOMS. Ziemā iespēja mieloties ar svaigām, pašu audzētām papirkām

© Privāts arhīvs

Paprika ir ļoti veselīga un daudzi to iekļauj savā ēdienkartē. Papildus vitamīniem paprika, arī pateicoties savām krāsām, vizuāli izdaiļo ēdienu.

Veikalu plauktos arī ziemā ir nopērkamas paprikas, taču ja ļoti gribas pašu audzētas? Izrādās - tas ir iespējams

Kas jādara?

Rudenī, kad siltums vairs nav pietiekams un paprikas dārzā un siltumnīcā vairs negatavojas, tās ar visu kātu jānogriež.

Kāts jāatbrīvo no lapām

Negatavo papriku kāti jāieliek ūdenī un jāienes siltumā, tad atliek vien gaidīt, kad paprikas gatavas

Uzturs

Graudaugi ir graudzāļu dzimtas kultūraugi, kurus audzē, lai iegūtu ēdamas sēklas jeb graudus. Graudaugi ir veselīgi, tie satur organismam vērtīgus vitamīnus, minerālvielas, ogļhidrātus, taukus, eļļas un olbaltumvielas. Šoreiz noskaidrosim, kuri pēc uzturvērtības ir veselīgākie un labākie graudaugi!

Svarīgākais