7 pārtikas produkti, kas veicina sejas ādas nepilnības

© pexels.com

Tas, ko mēs ēdam, ne tikai atspoguļojas uz mūsu gurniem, bet arī uz sejas ādas. Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt dažādas ādas nepilnības.

pexels.com

1. Gaļas izstrādājumi

Gaļas izstrādājumi, piemēram, cīsiņi un desas, satur ļoti daudz piesātināto tauku un nitrītus, kas var veicināt iekaisumu procesus. Līdz ar to regulāri lietojot uzturā gaļas izstrādājumus, jūs varat iegūt dažādas sejas ādas problēmas.

pexels.com

2. Trekna gaļa

Interesanti, bet ēdot gaļu ar augstu piesātināto tauku saturu, jūs varat iegūt pūtītes. Ēdot treknu gaļu, organismā var tikt stimulēta dzimumhormona (androgēna) ražošana. Šis hormons palielinās sebuma izdalīšanos, kas savukārt veicinās pūtīšu rašanos.

pexels.com

3. Govs piens un citi piena produkti

Pētījumos pierādīts, ka ēdot lielā daudzumā piena produktus (īpaši govs pienu), var rasties pūtītes. Govs piena produkti veicina sebuma veidošanos, kā rezultātā rodas pūtītes.

pexels.com

4. Majonēze

Majonēze satur ļoti daudz omega-6 taukskābju. Lai arī šīs taukskābes ir veselīgas, lielo apjomos tās var kaitēt, īpaši sejas ādai. Liels majonēzes patēriņš var stimulēt iekaisumu procesu veidošanos.

pexels.com

5. Konditorejas izstrādājumi

Konditorejas izstrādājumi, piemēram, virtuļi, ir ļoti gardi, jo tie ir bagāti ar cukuru. Tieši cukurs šajos produktos ir pie vainas tam, ka jums var rasties sejas ādas problēmas. Cukurs var veicināt ne tikai pumpu, bet arī grumbiņu veidošanos.

pexels.com

6. Sāļie kliņģerīši

Pateicoties augstajam nātrija (sāls) daudzumam, sāļie kliņģerīši negatīvi ietekmē sejas ādu. Sāls veicina ādas dehidrāciju (arī alkohols un kafija), līdz ar to jums var paradīties nevēlamas grumbiņas.

pexels.com

7. Mākslīgie saldinātāji

Pārtikas produkti, kuri satur mākslīgos saldinātājus, negatīvi ietekmē mūsu hormonu darbību (līdzīgi kā cukurs), tieši tāpēc arī šie produkti var veicināt pūtīšu rašanos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!