Dietoloģe nosauc 5 saldētos produktus, kurus neiesaka lietot

© pexels.com

Dietoloģe Signe Svanfelde no Lielbritānijas nosaukusi saldētos produktus, kurus labāk atstāt veikala saldētavās.

pexels.com

1. Picas

Daudzas saldētās picas ir papildinātas ar apstrādātu gaļu, norāda dietoloģe. "Tajās ir daudz nātrija un piesātināto tauku, kas, ja tos ēd lielos daudzumos, ir saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību un aptaukošanās risku," saka S. Svanfelde.

pexels.com

2. Konditorejas izstrādājumi

Veikalu saldētavās atrodami arī saldēti konditorejas izstrādājumi, kurus atliek vien ielikt cepeškrāsnī. Konditorejas izstrādājumi ir garšīgi un lieliski sader ar tēju vai kafiju, taču Signe atzīmē, ka tie parasti satur daudz piesātināto tauku: "Tas palielina sirds un asinsvadu slimību risku, kā arī pievienotie cukuri var palielināt 2. tipa diabēta un aptaukošanās risku."

pexels.com

3. Cepti ēdieni

Saldētiem ceptiem ēdieniem ir pievienoti konservanti un tie satur daudz piesātināto tauku un nātrija. Dietoloģe norāda: "Liela šo pārtikas produktu daudzuma lietošana ir saistīta ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās risku."

pexels.com

4. Gatavās maltītes

Tās ir ātrs un ērts veids, kā tikt pie maltītes, taču tajās ir daudz piesātināto tauku un nātrija, kas, ja tos ēd lielos daudzumos, ir saistīti ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās risku, atzīmē dietoloģe.

pexels.com

5. Frī kartupeļi

Dietoloģe iesaka vienmēr, pērkot saldētus frī kartupeļus, pārbaudīt sastāvdaļas, jo bieži tiem ir pievienota eļļa un sāls.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais