Dietoloģe Signe Svanfelde no Lielbritānijas nosaukusi saldētos produktus, kurus labāk atstāt veikala saldētavās.
Daudzas saldētās picas ir papildinātas ar apstrādātu gaļu, norāda dietoloģe. "Tajās ir daudz nātrija un piesātināto tauku, kas, ja tos ēd lielos daudzumos, ir saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību un aptaukošanās risku," saka S. Svanfelde.
Veikalu saldētavās atrodami arī saldēti konditorejas izstrādājumi, kurus atliek vien ielikt cepeškrāsnī. Konditorejas izstrādājumi ir garšīgi un lieliski sader ar tēju vai kafiju, taču Signe atzīmē, ka tie parasti satur daudz piesātināto tauku: "Tas palielina sirds un asinsvadu slimību risku, kā arī pievienotie cukuri var palielināt 2. tipa diabēta un aptaukošanās risku."
Saldētiem ceptiem ēdieniem ir pievienoti konservanti un tie satur daudz piesātināto tauku un nātrija. Dietoloģe norāda: "Liela šo pārtikas produktu daudzuma lietošana ir saistīta ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās risku."
Tās ir ātrs un ērts veids, kā tikt pie maltītes, taču tajās ir daudz piesātināto tauku un nātrija, kas, ja tos ēd lielos daudzumos, ir saistīti ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību, kā arī aptaukošanās risku, atzīmē dietoloģe.
Dietoloģe iesaka vienmēr, pērkot saldētus frī kartupeļus, pārbaudīt sastāvdaļas, jo bieži tiem ir pievienota eļļa un sāls.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.