5 pārtikas produkti, kas palīdz stiprināt nagus

© Freepik

Nagu izskats nereti norāda uz kopējo veselības stāvokli, raksta portāls "Medical News Today". Kādi ir pārtikas produkti, kuri palīdz nagu veselībai?

pexels.com

1. Jūras veltes

Speciālisti iesaka lietot uzturā jūras produktus ne retāk kā 3 reizes nedēļā. Tās var būt garneles vai arī tuncis, lasis, krabji, baltā zivs - visi tiek uzskatīti par lieliskiem olbaltumvielu avotiem, ļaujot saglabāt jūsu nagus veselus.

pexels.com

2. Ķirbju sēklas

Ķirbju sēklas - īstais veselīgo elementu kopums. Kā, piemēram, lielās vitamīna F koncentrācijas liecina par omega-6 un omega-3 taukskābēm, kuras savukārt nepieciešamas priekš jūsu skaistuma. B grupas vitamīni savukārt palīdz nostiprināt matu un nagu struktūras, kā arī paātrināt to augšanas spējas. Ķirbju sēklu eļļa - jaudīgs antioksidants, kas atjauno imūnsistēmu.

pexels.com

3. Auzu pārslu putra

Auzu pārslu putra ir īpaša ar to, ka tai ir spēja mazināt iekaisumu, kas stipri ietekmē uz nagu stāvokli. Tā, tāpat kā ķirbju sēklas, satur lielu B grupas vitamīnu daudzumu.

pexels.com

4. Jogurts

Jāizvēlas tāds jogurts, kurš saturēs pēc iespējas mazāku cukura daudzumu un pēc iespējas lielāku olbaltumvielu daudzumu. Jogurts satur kalciju, kāliju, dzelzi, vitamīnu D, magniju, kas savukārt ir nepieciešami, lai nagi būtu izturīgāki, stingrāki.

pexels.com

5. Salātu lapas

Vissvarīgākie elementi, kurus satur salātu lapas - dažādas minerālvielas, kas spēj ar vajadzīgo apgādāt nagus un matus. Cinks, magnijs, olbaltumvielas un vesela virkne vitamīnu palīdz atjaunot un nostiprināt nagu struktūru, padarot tos biezākus.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais