9 produktu kombinācijas, kuras palīdz vieglāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

© pexels.com

Vēlaties zaudēt lieko svaru? Izmēģiniet šīs ēdienu kombinācijas. Pateicoties tajās esošajām barības vielām, iespējams, vieglāk zaudēt svaru, samazināt vēdera uzpūšanos vai paātrināt vielmaiņu.

pexels.com

1. Riekstu sviests + banāns

Lai zaudētu lieko svaru, eksperti iesaka maltītēs kombinēt ogļhidrātus ar olbaltumvielām. Kāpēc? Tāpēc, ka olbaltumvielu un komplekso ogļhidrātu apvienošana vienā maltītē palīdzēs ātrāk muskuļiem atjaunoties pēc intensīvas slodzes. Kā arī šādi ēdieni palīdzēs ilgāk saglabāt sāta sajūtu. Ja vēlaties gardu, sātīgu uzkodu, tad ieteicams ēst banānu kopā ar riekstu sviestu, piemēram, zemesriekstu sviestu.

pexels.com

2. Spināti + citronu sula

Neatkarīgi no tā, vai spinātus apslacīsiet ar citronu sulu, vai no abām sastāvdaļām pagatavosiet smūtiju, šī ir izcila produktu kombinācija, lai zaudētu svaru. Citroni ir labs C vitamīna avots, savukārt spināti - dzelzs. C vitamīns palīdzēs labāk ķermenī uzsūkties dzelzim. Šī ir ļoti veselīga produktu kombinācija!

pexels.com

3. Paprika + ola

Olas satur vielmaiņas veicinošu uzturvielu, ko sauc par holīnu. Savukārt paprika ir labs C vitamīna avots. Kāda C vitamīnam ir saistība ar svara zaudēšanu? C vitamīns var palīdzēt cīnīties pret hormonu, kuru sauc par kortizolu, kas liek uzkrāties taukiem ķermeņa vidusdaļā.

pexels.com

4. Auzu pārslas + ogas

Auzu pārslu putra ar svaigām ogām ir viens no labākajiem ēdieniem, kuru notiesāt brokastīs. Gan auzu pārslas, gan ogas satur ūdenī nešķīstošās šķiedrvielas, kuras pēc pētnieku domām, paaugstina grelīna līmeni organismā. Grelīns ir hormons, kas kontrolē bada sajūtu. Savukārt ogās esošie polifenoli palīdzēs zaudēt lieko svaru.

pexels.com

5. Jogurts + kanēlis

Pētījumos pierādīt, ka diētas ar augstu kalcija un D vitamīna devu palīdz vieglāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Tāpēc uzturā nepieciešams iekļaut bezpiedevu jogurtu. Lai jogurts būtu garšīgāks, ieteicams pievienot kanēli. Kanēlī esošie antioksidanti palīdzēs samazināt vēdera pūšanos, kā arī "dedzināt" taukus.

pexels.com

6. Kartupeļi + pipari

Var šķist, ka, lai zaudētu svaru, nepieciešams atteikties no kartupeļiem. Tā nav! Izrādās, ka kartupeļi var veicināt lielāku sāta sajūtu nekā šķiedrvielām bagātie brūnie rīsi, auzu pārslas. Kartupeļi ir labs kālija avots, kas palīdzēs novērst vēdera pūšanos. Kartupeļus ieteicams apkaisīt ar melnajiem pipariem. Piparos esošie savienojumi palīdzēs ne tikai pazemināt holesterīna līmeni, bet arī neveidoties jaunām tauku šūnām.

pexels.com

7. Kajēnas pipari + vista

Proteīniem bagātā mājputnu gaļa spēj ne tikai radīt sāta sajūtu, bet arī var vecināt tauku "dedzināšanu" maltītes laikā. Eksperti iesaka mājputnu gaļai pievienot klāt kajēnas piparus, tie spēs paātrināt tauku "dedzināšanas" procesu.

pexels.com

8. Tumšā šokolāde + āboli

Tumšā šokolāde ir izcils našķis tiem, kuri vēlas zaudēt svaru. Tajā esošie antioksidanti spēj pazemināt cukura līmeni asinīs, kā arī tumšā šokolāde ir lieliska sirdij. Lai palielinātu šokolādes labo efektu, ieteicams to ēst kopā ar āboliem. Augļi spēj paātrināt gremošanas procesu, tāpēc iespējams zaudēt svaru. Svarīgi ir ēst šokolādi, kura satur vismaz 70% kakao.

pexels.com

9. Turku zirņi + olīveļļa

Turku zirņi jeb aunazirņi ir lielisks dažādu uzturvielu, ūdenī šķīstošo šķiedrvielu avots. Pateicoties tajā esošajām uzturvielām, turku zirņi ir izcils produkts, kuru ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Tie veicinās ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Pievienojot turku zirņiem augstākā labuma olīveļļu, sāta sajūta tikai paildzināsies.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!