10 pavasara superprodukti, kuri var palīdzēt zaudēt lieko svaru

© pexels.com

Pavasaris ir klāt un tas nozīmē, ka arvien tuvojas arī pludmales sezona. Apkopojām veselīgākos, minerālvielām bagātākos pavasara superproduktus, kuri var palīdzēt atbrīvoties no nevēlamajiem kilogramiem.

pexels.com

1. Redīsi

Redīsi ir izcils produkts, kuru pievienot salātiem. Izrādās, ka redīsu sarkanā nokrāsa radusies pateicoties anticianīniem. Tie ir antioksidanti, kas spēj dedzināt taukus un samazināt diabēta risku. Šis dārzenis palīdz samazināt arī brīvo radikāļu uzkrāšanos organismā un uzlabo metabolismu.

pexels.com

2. Sparģeļi

Sparģeļi ir lielisks A, C, E, K un B6 vitamīnu avots. Tie ir bagāti arī ar kalciju, varu, folātu un dzelzi. 2010. gada veiktajā pētījumā pieradījās, ka sperģeļi var palīdzēt izvadīt toksīnus no organisma. Sparģeļi satur nešķīstošās šķiedrvielas, kas palīdz ātrāk un ilgāk just sāta sajūtu.

pexels.com

3. Aprikozes

Šis auglis satur kāliju, C un A vitamīnu, kas veicina ne tikai labu redzi, bet arī imūnsistēmu. Ja vēlaties zaudēt lieko ķermeņa svaru, tad aprikozes ir lielisks produkts ar kuru našķoties brīžos, kad gribas kaut ko saldu. Dienas laikā ieteicams apēst ne vairāk par divām aprikozēm.

unsplash.com

4. Rabarberi

Rabarberi ir bagāti ar katehīnu. Šis ķīmiskais savienojums atrodas arī zaļajā tējā. Katehīns palīdz dedzināt taukus, īpaši vēdera zonā. Tāpēc pavasarī, kad parādās pirmie rabarberu kātiņi, ieteicams šo produktu lietot uzturā.

pexels.com

5. Zirņi

Zirņi ir ļoti labs šķiedrvielu un vitamīnu, minerālvielu avots. Šie pākšaugi satur A, B6, C, K vitamīnus, riboflavīnu, tiamīnu, magniju, kāliju, fosforu, mangānu un dzelzi. Pateicoties tam, ka tie satur daudz vērtīgo vitamīnu un minerālvielu, zirņi ir lielisks superprodukts, kuru ēst pavasarī.

pexels.com

6. Spināti

Spināti ir vieni no veselīgākajiem zaļumiem. Tie ir bagāti ar proteīniem, piesātinātajām šķiedrvielām, A, C un K vitamīniem. Tajos esošie tilakoīdi lieliski palīdz nomākt apetīti.

pexels.com

7. Pieneņu lapas

Šīs rūgetni saldie pavasara zaļumi satur ļoti daudz šķiedrvielu, antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu. Pieneņu zaļumiem piemīt diurētiskas īpašības, kas nozīmē to, ka tās ēdot ir iespējams zaudēt svaru. Organisms vieglāk atbrīvosies no liekā šķidruma.

pexels.com

8. Artišoki

Viens vidēji liels artišoks satur 10,7 gramus šķiedrvielu. Šis dārzenis ir lielisks šķiedrvielu avots. Tāpēc šo dārzeni ir ieteicams iekļaut uzturā pavasarī, lai uzņemtu vērtīgās šķiedrvielas, kuras ir lielisks palīgs tam, lai zaudētu svaru.

pexels.com

9. Nātres

Nātres ir izcili zaļumi, ja vēlaties attīrīt organismu. Tām piemīt spēcīgas diurētiskās īpašības. Vislabākais veids, kā attīrīt organismu ar nātrēm, ir dzert nātru tēju.

pexels.com

10. Maurloki

Maurloki satur alicīnu. Šis ķīmiskais savienojums palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs, kā arī asinsspiedienu. Iekļaujot marulokus uzturā, iespējams, samazināt arī lieko ķermeņa svaru.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!