Deviņi pārtikas produkti, kurus drīkst ēst pēc derīguma termiņa beigām

© unsplash.com

Brīdī, kad produktiem beidzas derīguma termiņš, mēs tos izmetam. Tomēr izrādās, ka atsevišķus pārtikas produktus ir droši lietot uzturā pēc termiņa beigām!

unsplash.com

1. Konservi

Ja konservi tiek uzglabāti atbilstošā, pareizā temperatūrā, tos var ēst arī pēc derīguma termiņa beigām. Konservus drīkst lietot uzturā (pēc to ražošanas laika) aptuveni divus līdz piecus gadus. Tomēr svarīgi ir pievērst uzmanību izskatam, ja metāla bundža ir sarūsējusi, vai kā citādāk mainījis izskatu, nelietojiet tajā iekšā esošo produktu.

unsplash.com

2. Saldēta pārtika

Arī saldēto pārtiku uzturā drīkst lietot pēc derīguma termiņa beigām. Tā nebūs kaitīga. Svarīgi ir sekot līdzi pārtikas izskatam un kvalitātei. Ja rodas šaubas par ēdiena kvalitāti, tad to labāk izmetiet. Saldēto pārtiku pēc derīguma termiņa beigām var lietot uzturā aptuveni vēl gadu.

unsplash.com

3. Cietie sieri

Siera "svaigums" būs atkarīgs no tā, kā jūs to uzglabājat. Ja pareizi uzglabāsiet sieru ledusskapī, tad to būs iespējams arī ēst pēc derīguma termiņa beigām. Atverot siera iepakojumu, ieteicams to izlietot mēneša laikā. Ja iepakojums nav atvērts, to var lietot uzturā pat sešus mēnešus pēc derīguma termiņa beigām. Svarīgi ir sekot līdzi tā izskatam, ja parādās pelējums, varat nogriezt nost bojāto daļu, vai izmest.

unsplash.com

4. Olas

Olas var lietot uzturā pat tad, ja pagājis to derīguma termiņš. Šo produktu droši var ēst pat aptuveni trīs līdz piecas nedēļas pēc termiņa beigām.

unsplash.com

5. Maize

Ja maizei ir beidzies derīguma termiņš, to droši var lietot uzturā, ja tā nav sapelējusi. Lai maize ilgāk saglabātos svaiga, to var ievietot ledusskapī.

unsplash.com

6. Brokastu pārslas

Arī brokastu pārslas var ēst pēc tam, kad tām ir beidzies derīguma termiņš. Sekojiet līdzi to izskatam un garšai, ja šīs lietas jūs apmierina, tad droši ēdiet brokastu pārslas!

unsplash.com

7. Makaroni

Makaronus iespējams uzturā lietot pat divus gadus pēc tam, kad tiem ir beidzies derīguma termiņš. Ja esat atvēris makarona iepakojumu, tad gan ieteicams tos lietot ne ilgāk kā gadu pēc to atvēršanas.

unsplash.com

8. Cukurs

Izrādās, ka cukuru var lietot uzturā bezgalīgi ilgi. Tas nebojājas. Tomēr, ja vēlaties patērēt kvalitatīvu cukuru, tad ieteicams to izlietot aptuveni divu gadu laikā kopš beidzies tā derīguma termiņš.

unsplash.com

9. Kartupeļu čipsi

Ja kartupeļu čipsi pēc derīguma termiņa beigām nav mainījuši krāsu vai nav sapelējuši, tos droši var lietot uzturā. Arī pēc vairākiem mēnešiem, kad to derīguma termiņš ir beidzies, tos drīkst lietot uzturā, ja nav redzamas vizuālas izmaiņas.

Avots

Uzturs

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!