4 mīti par tievēšanu, kam cilvēki joprojām tic

© pexels.com

Šie esot četri populāri mīti par tievēšanu, kam joprojām tic daudzi, kas nolēmuši atbrīvoties no liekā svara, raksta "Womanhit".

pexels.com

1. Atteikšanās no saldumiem

Labā ziņa ir tā, ka ne visi saldumi ir kaitīgi figūrai. Dabīgie zefīri, želejas un žāvēti augļi bez pievienotajiem cukuruiem var palīdzēt atrisināt pastāvīgas tieksmes pēc saldumiem problēmu. Kas attiecas uz klasiskajiem desertiem, uztura speciālisti iesaka aprēķināt, cik daudz tie aizņem no ikdienas kaloriju daudzuma. Ja desertā ir pārāk daudz tauku un vienkāršo ogļhidrātu, ierobežojiet sevi ar nelielu porciju reizi vai divas nedēļā. Atslēga ir mērs.

pexels.com

2. Neēšana pēc pulksten 18.00

Viens no senākajiem mītiem ir neēšana vakaros. Jā, speciālisti neiesaka vakaros ēst gaļu un citus smagus ēdienus, bet tas nenozīmē, ka jābadojas. Noteikums neēst pēc sešiem darbojas tikai tad, ja ej gulēt pulksten 21.00. Galvenais ir nepārsniegt ikdienas kaloriju daudzumu.

pexels.com

3. Kļūstot par veģetārieti, ātrāk var zaudēt svaru

Jāatceras, ka cilvēki, kuri ievēro veģetāru diētu un kuriem ir laba figūra, visbiežāk ir arī sporta entuziasti. Ēdienu izvēle vien nedos vēlamo rezultātu. Ir svarīgi atcerēties, ka daudzi augļi var pat veicināt svara pieaugumu.

pexels.com

4. Produkti ar zemu tautu saturu

Patiesībā produkti ar zemu tauku saturu var tieši veicināt svara pieaugumu. Fakts ir tāds, ka pārtikas produkti, kas pilnībā nesatur nepieciešamos taukus, neļaus organismam pilnībā veikt daudzus procesus. Tauku trūkums izraisa traucējumus hormonu ražošanā, kā arī sarežģī nepieciešamo vielu, piemēram, kalcija uzsūkšanos. Turklāt jāatceras, ka produkta normālas garšas trūkumu ražotāji nevilcinoties kompensē ar cukuru.

pexels.com

Avots

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais