Ārste nosauc 3 augļus, kuri ziemā īpaši vajadzīgi organismam

© pexels.com

Dietoloģe - endokrinoloģe Anastasija Tarasko intervijā izcēlusi trīs noderīgākos augļus ziemas periodā.

pexels.com

1. Aprikozes

Speciāliste norāda, ka tās ir ērti uzglabāt saldētas vai kaltētas, vienlaikus tajās saglabājot lielo kālija, magnija un vitamīnu daudzumu. Turklāt aprikozēm piemīt neliela zarnu stimulējoša iedarība.

pexels.com

2. Banāni

Banāni ir bagāti ar šķiedrvielām, kāliju un ogļhidrātiem, kas pēc A. Tarasko domām padara tos par izcilu uzkodu. Tajos esošais triptofāns ir prieka hormona - serotonīna - sintēzes substrāts, norāda ārste.

pexels.com

3. Granātābols

Granātāboli visu ziemu saglabājot savas ārstnieciskās īpašības, pateicoties to struktūras īpatnībām, atklāj ārste. Granātābolu sula ir bagāta ar dzelzi, magniju, C vitamīnu un dažādām bioloģiski aktīvām vielām - bioflavonoīdiem. Arī tā mizai ir dziedinošs efekts, proti, tā palīdz pret iekaisumu un brūču dzīšanai.

pexels.com

Avots

Uzturs

Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā izvairīties no ēdiena izšķērdēšanas, kā arī šādi iespējams ilgāk atsevišķus produktus saglabāt labus ēšanai. Daudzus pārtikas produktus var sasaldēt un tie atkūstot nemaina konsistenci, garšu, bet ir produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo aukstā temperatūra tos var sabojāt! Šie būs 10 kulinārijā plaši izmantoti produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt!

Svarīgākais