Ārste nosauc 3 augļus, kuri ziemā īpaši vajadzīgi organismam

© pexels.com

Dietoloģe - endokrinoloģe Anastasija Tarasko intervijā izcēlusi trīs noderīgākos augļus ziemas periodā.

pexels.com

1. Aprikozes

Speciāliste norāda, ka tās ir ērti uzglabāt saldētas vai kaltētas, vienlaikus tajās saglabājot lielo kālija, magnija un vitamīnu daudzumu. Turklāt aprikozēm piemīt neliela zarnu stimulējoša iedarība.

pexels.com

2. Banāni

Banāni ir bagāti ar šķiedrvielām, kāliju un ogļhidrātiem, kas pēc A. Tarasko domām padara tos par izcilu uzkodu. Tajos esošais triptofāns ir prieka hormona - serotonīna - sintēzes substrāts, norāda ārste.

pexels.com

3. Granātābols

Granātāboli visu ziemu saglabājot savas ārstnieciskās īpašības, pateicoties to struktūras īpatnībām, atklāj ārste. Granātābolu sula ir bagāta ar dzelzi, magniju, C vitamīnu un dažādām bioloģiski aktīvām vielām - bioflavonoīdiem. Arī tā mizai ir dziedinošs efekts, proti, tā palīdz pret iekaisumu un brūču dzīšanai.

pexels.com

Avots

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!