12 augļi, kuri satur ļoti daudz cukura

© pexels.com

Uzzini, kuri ir ar cukuru bagātākie augļi! Lai arī augļos esošais cukurs nav tik kaitīgs, kā veikalā nopērkamais baltais cukurs, nevajadzētu ar tiem pārspīlēt. Šie 12 augļi satur ļoti daudz cukura, kā rezultātā arī kaloriju!

pexels.com

1. Līčijas

Cukura daudzums: viena tase līčiju satur 29 gramus cukura

Šis tropiskais auglis ir bagāts ar cukuru. Tomēr nevajadzētu izvairīties no tā ēšanas. Nepieciešams to uzturā lietot ar mērenību. Līčijas ir ļoti labs kalcija avots. Kalcijs organismam ir ļoti svarīga minerālviela.

Vienā glāzē līčiju ir aptuveni 125 kalorijas, mazāk nekā 1 grams (g) tauku, 31 g ogļhidrātu, 2 miligrami (mg) nātrija, 2,5 g šķiedrvielu un 1,6 g proteīna.

pexels.com

2. Mango

Cukura daudzums: viena tase mango satur 23 gramus cukura

Gatavs mango ir ļoti gards. Lai arī tas ir bagāts ar cukuru, šis auglis arī ir labs A vitamīna avots. Šis vitamīns ir ļoti nozīmīgs redzei.

Viena glāze mango satur 99 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 25 g ogļhidrātu, 2 mg nātrija, 2,6 g šķiedrvielu, 1,3 g proteīna.

pexels.com

3. Ķirši

Cukura daudzums: viena glāze ķiršu satur 20 gramus cukura

Ķirši ir minerālvielām bagātas ogas. Par spīti tam, ka tās satur daudz cukura, tās ir ļoti veselīgas. Izrādās, ka ķirši var palīdzēt jūsu miegam. Ķiršos esošie elementi palīdz labāk iemigt un izgulēties. Šīs ogas ir arī labs antioksidantu, kālija avots.

Viena glāze ķiršu (bez kauliņiem) satur 97 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 25 g ogļhidrātu, 3,2 g šķiedrvielu, 1,6g proteīna.

pexels.com

4. Āboli

Cukura daudzums: viens vidēji liels ābols satur aptuveni 19 gramus cukura

Āboli ir bagāti ar organismam vērtīgajiem antioksidantiem. Tie satur arī C vitamīnu, kas ziemas laikā ir īpaši noderīgs veselībai un imunitātei. Āboli ir ne tikai bagāti ar cukuru, bet arī ogļhidrātiem un šķiedrvielām.

Viens vidēji liels ābols satur 95 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 25 g ogļhidrātu, 2 mg nātrija, 4 g šķiedrvielu, mazāk nekā 1 g proteīna.

pexels.com

5. Apelsīni

Cukura daudzums: viens liels apelsīns satur aptuveni 17 gramus cukura

Apelsīns ir lielisks C vitamīna avots. Viens liels apelsīns satur vairāk nekā dienā nepieciešamo C vitamīna devu. Tomēr tas nav vienīgais vērtīgais elements, kas ir šajā auglī. Apelsīni satur arī dažādas organismam vērtīgās minerālvielas, piemēram, selēnu.

Viens liels apelsīns satur 86 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 22 g ogļhidrātu, 4 g šķiedrvielu, 2 g proteīna.

pexels.com

6. Bumbieris

Cukura daudzums: viens vidēji liels bumbieris satur 17 gramus cukura

Ja dienas laikā kārojas salda uzkoda, uztura speciālisti iesaka našķēties ar bumbieri. Šis auglis satur augstu cukura daudzumu, tāpēc tas spēs remdēt tieksmi pēc saldumiem. Kā arī bumbieris palīdzēs ilgāk saglabāt sāta sajūtu, pateicoties tajā esošajam šķierdvielu daudzumam.

Viens vidēji liels bumbieris satur 101 kaloriju, mazāk nekā 1 g tauku, 27 g ogļhidrātu, 2 mg nātrija, 6 g šķiedrvielu, mazāk nekā 1 g proteīna.

pexels.com

7. Kivi

Cukura daudzums: viena glāze kivi satur 16 gramus cukura

Lai arī kivi ir pavisam mazs auglis, tas ir bagāts ar cukuru. Viena glāze sagriezta kivi satur aptuveni 16 gramus cukura. Tomēr tas ir arī ļoti labs C un K vitamīna avots.

Viena glāze kivi satur 110 kalorjas, mazāk nekā 1 g tauku, 26 g ogļhidrātu, 5 mg nātrija, 5 g šķiedrvielu, 2 g proteīna.

pexels.com

8. Ananass

Cukura daudzums: viena glāze ananasa satur 16 gramus cukura

Lai arī šis tropiskais auglis ir ļoti salds un bagāts ar cukuru, viena tase ananasa organismam nodrošinas iespaidīgu C vitamīna daudzumu. Viena glāze ananasa satur aptuveni 131% no dienā ieteicamās C vitamīna devas un 76% no ikdienā ieteicamā mangāna daudzuma.

Viena glāze ananasa satur 82 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 22 g ogļhidrātu, 2 mg nātrija, 2 g šķiedrvielu, mazāk nekā 1 g proteīna.

pexels.com

9. Vīnogas

Cukura daudzums: viena glāze vīnogu satur 15 gramus cukura

Vīnogas tiek uzskatītas par augli ar augstu cukura daudzumu, tieši tāpēc tās ir tik gardas. Sarkanās vīnogas ir bagātas ar antioksidantiem. Gan sarkanās, gan zaļās vīnogas ir ļoti labs šķiedrvielu avots.

Vienā glāze vīnogu satur 97 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 25 g ogļhidrātu, 3,2 g šķiedrvielu, 1,6 g proteīna.

pexels.com

10. Banāni

Cukura daudzums: viens vidēli liels banāns satur 14 gramus cukura

Banāni ir ne tikai piesātināti ar cukuru, bet ir arī kalorijām bagāti augļi. Par spīti iepriekš nosauktajām lietām, banāni ir ļoti labs šķiedrvielu, kālija, magnija avots.

Viens vidēji liels banāns satur 105 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 27 g ogļhidrātu, 1 mg nātrija, 3,1 g šķiedrvielu, 1,2 g proteīna.

pexels.com

11. Granātāboli

Cukura daudzums: pusglāze granātābola sēklu satur 12 gramus cukura

Granātābols ir ļoti veselīgs auglis. Tas ir bagāts ar antioksidantiem, kuri palīdz uzturēt spēcīgu imūnsistēmu un novērš iekaisumu veidošanos.

Pusglāze granātābola sēklu satur 72 kalorijas, 1 g tauku, 16 g ogļhidrātu, 2 mg nātrija, 4 g šķiedrvielu, 1 g proteīna.

pexels.com

12. Vīģes

Cukura daudzums: viena liela vīģe satur 10 gramus cukura

Vīģes var salīdzināt ar konfektēm. Viena vīģe, līdzīgi kā viena konfekte, satur pietiekami daudz cukura un kaloriju. Tomēr būtiska atšķirība no konfektēm ir tāda, ka šajā auglī ir sastopamas vērtīgās šķiedrvielas un kālijs.

Viena liela vīģe satur 47 kalorijas, mazāk nekā 1 g tauku, 13 g ogļhidrātu, 1 mg nātrija, 2 g šķiedrvielu, mazāk nekā 1 g proteīna.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!