6 citrusaugļi, kurus ieteicams ēst, lai uzlabotu veselību

© pexels.com

Citrusaugļi ir bagāti ar organismam svarīgo C vitamīnu. C vitamīns stiprina imunitāti, ļaujot izvairīties no saslimšanas ar dažādiem vīrusiem, kā arī uzlabo vispārējo veselības stāvokli. Eksperti ir izcēluši sešus citruaugļus, kurus ir ļoti ieteicams lietot uzturā!

pexels.com

1. Apelsīni

Apelsīni ir ļoti labs C vitamīna avots. Izrādās, ka spilgtas krāsas augļi, satur dažādas organismam vērtīgās fitouzturvielas. Apelsīni satur hesperidīnu. Šī uzturviela palīdz pazemināt augstu asinsspiedienu un holesterīnu. Visvairāk hesperedīna atrodas tieši apelsīna miziņā, kā arī mizas iekšpusē esošajā baltajā mīkstumā. Izmantojiet apelsīna miziņu dažādās receptes, lai uzlabotu savu veselības stāvokli.

pexels.com

2. Mandarīni

Mandarīni ir bagāti ar antioksidantiem un dažādām barības vielām. Ir pierādīts, ka uzturā lietojot daudz mandarīnu, var uzlabot veselības stāvokli. Apēdot ļoti daudz mandarīnu, var būtiski samazināties dažādu slimību veidošanās risks, piemēram, aknu slimību. Mandarīnos esošās uzturvielas palīdz samazināt artēriju aizsprostojumu un insulīna rezisteces risku.

pexels.com

3. Greifrūti

Greifrūts ir ne tikai lielisks auglis, kuru ēst, ja vēlaties samazināt ķermeņa svaru, bet arī ir ļoti veselīgs. Šis auglis palīdz organismam cīnties ar dažādām veselības problēmām. Rozā krāsas citrusaugļi, salīdzinot ar citiem augļiem, satur visvairāk antioksidantu. Ir pierādīts, ka greifrūtu ēšana var samazināt nierakmeņu veidošanās risku un samazina šķidruma aizturēšanu nierēs.

pexels.com

4. Pomelo

Pomelo ir ne tikai lielisks C vitamīna avots, bet arī labs palīgs cīņai ar gremošanas problēmām. Šis auglis palīdz labāk strādāt gremošanas traktam. Apēdot pomelo, tas veicina ne tikai labu vēdera darbību, bet arī palīdz cīnīties ar nogurumu un sāpēm.

pexels.com

5. Citroni

Citroniem piemīt dažādas ārstnieciskās īpašības. Senie romieši šo citruaugli izmantoja dažādu slimību ārstēšanā. Citronos esošais augstais C vitamīna daudzums palīdz samazināt iespēju sasirgt ar dažādām infekcijas slimībām. Šis auglis lieliski palīdz paātrināt atveseļošanas procesu. Citrons ir diurētiķis, urīndzenošs auglis, kas ir ļoti labs tiem cilvēkiem, kuri sirgst ar urīnceļu infekcijām. Šo augli ieteicams uzturā lietot arī tiem cilvēkiem, kuriem ir konstatēts artrīts un reimatisms. Pievienojot citronu kafijai, ir iespējams samazināt radušās galvassāpes. Savukārt citrona pievienošana ūdenim palīdz samazināt sliktu dūšu.

pexels.com

6. Laims

Laims ir visai skābs auglis, taču ļoti vērtīgs labai veselībai. Šis citrusauglis satur ne tikai C vitamīnu, bet arī kāliju, kalciju, fosforu, dzelzi un B vitamīnu. Šo augli ieteicams uzturā lietot cilvēkiem, kuri sirgst ar sirds un asinsvadu slimībām. Laimā esošās uzturvielas palīdz uzlabot apetīti un veicina labu gremošanas trakta darbību. Šis auglis ir ļoti labs arī ādai, tāpēc bieži vien dažādi skaistumkopšanas produkti satur laimu. Laims palīdz atjaunot labu ādas stāvokli, kā arī ir ļoti labs nepatīkamā aromāta "likvidētājs".

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!