4 saldumi, kuri nekaitēs veselībai un figūrai

© pexels.com

Parasti diētas ietver saldumu izslēgšanu no uztura, tomēr daži no tiem nekaitēs figūras saglabāšanai.

pexels.com

1. Marmelāde

Augļu želejai ir zems glikēmiskais indekss, tāpēc ar to var pamieloties arī, kad vēlies zaudēt svaru. Šajā saldumā nav tauku un tajā ir veselīgas šķiedras. Turklāt mūsdienās var iegādāties arī marmelādi bez cukura - ar dabīgajiem saldinātājiem.

pexels.com

2. Tumšā šokolāde

Svarīgi, lai kakao saturs šokolādē būtu vismaz 70%. Zems glikēmiskais indekss, cukura trūkums sastāvā palīdzēs tiem, kuri nespēj atteikties no saldumiem. Jau daudzkārs esam rakstījuši par tumšās šokolādes priekšrocībām, piemēram, tā uzlabo garastāvokli, stimulē smadzeņu darbību un, pateicoties kakao pupiņās esošajiem antioksidantiem un antibakteriālajām vielām aizkavē novecošanās procesus. Turklāt tā smazina arī stresa hormana kortizola līmeni organismā.

pexels.com

3. Konfektes bez cukura

Veikalos ir pieejams plašs klāsts ar konfektēm bez cukura. Tām pievienoti dabiskie saldinātāji. Vēlams gan iepazīties ar to saturu un papētīt kādi saldinātāji izmantoti. Uztura speciālisti par vislabāko attzīstot stēviju, jo tā ir saldāka par cukuru, nesatur kalorijas, neuzsūcas organismā, kā arī stiprina imūnsistēmu.

pexels.com

4. Zefīrs un pastila

Parastos zefīrus pagatavo no cukura, olu baltuma un augļu vai ogu biezeņa. Taču atrodami zefīra veidi, kur cukurs aizstāts ar dabiskajiem saldinātājiem, satur agaru vai pektīnu.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Uzturs

Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā. Par to, kādi produkti būtu jāiekļauj bērna uzturā, stāsta farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova.

Svarīgākais