3 svarīgākie produkti, kas nepieciešami veselībai rudenī

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Nikolskaja sociālajā vietnē Instagram nosaukusi trīs būtiskākos produktus, kas jāuzņem rudenī.

pexels.com

1. Kurkuma

Kurkuma ir garšviela, kurai piemīt pārsteidzošas pretiekaisuma īpašības. Der ielāgot, ka šajā garšvielā esošā kurkumīna iedarbība pastiprināsies trīs reizes, ja kurkumai pievieno melnos piparus.

Kurkumu var pievienot siltajiem ēdieniem, piemēram, krēmzupām. Ar tās palīdzību iespējams pagatavot arī zeltaino latti - pienam pievieno garšvielas, dabīgu saldinātāju un saputo to blenderī.

pexels.com

2. Bietes

Svaigas bietes ir kā "veselības eleksīrs", apgalvo speciāliste. Ērti no tām ir izspiest sulu, pat ja nav sulu spiedes. Bietes palīdzēs kuņģa - zarnu trakta darbībai un aknām, kas katru dienu filtrē daudz toksīnu. Vārītas bietes labāk ēst atdzesētas un tās lieliski saderēs ar valriekstiem, ceptiem sīpoliem un žāvētām plūmēm. Ja vēl pievieno avokado - izcili.

pexels.com

3. Skābēti kāposti

Skābēti kāposti ir C vitamīna un probiotiku krātuve. Viens no labākajiem pārtikas produktiem imunitātei, ja tos pareizi gatavo - bez cukura, sāls un etiķa.

Uzturs

“Brokastis kā ķēniņam” – šis teiciens ir dzirdēts daudzviet pasaulē, arī Austrumu tradicionālajā medicīnā jau gadsimtiem tiek uzsvērts, ka brokastīm jābūt siltām. Putras, zupas, tvaicēti dārzeņi vai silta tēja – tās tiek uzskatītas par īstu dienas enerģijas atslēgu. Mūsdienu zinātne šim uzskatam sliecas piekrist – silts ēdiens no rīta ne tikai sasilda vēderu, bet arī “pamodina” vielmaiņu un palīdz organismam darboties harmoniskāk, raksta “health.harvard.edu”.

Svarīgākais