Dietoloģe nosauc ideālos produktus sievietēm pēc 40 gadu sasniegšanas

© pexels.com

Uztura speciāliste Jeļena Kalena sociālajā vietnē Instagram nosaukusi produktus, kurus jo īpaši ieteicams iekļaut uzturā sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu slieksni, raksta "Change". Speciāliste izcēlusi produktus, kas palīdz papildināt estrogēna hormonu rezerves.

Ārste skaidro, ka šajā vecumā sievietes ķermenis sāk intenstīvāk zaudēt estrogēnu - hormonu, kas ir svarīgs aktīviem vielmaiņas procesiem un emocionālajai stabilitātei. Tā koncentrācijas samazināšanās rada tādas problēmas, kā svara pieaugumu, ātru nogurumu un aizkaitinātību.

Ārste nosauca produktus, kuros ir augsts estrogēna saturs:

  • āboli;
  • aprikozes;
  • granātāboli;
  • linsēklu eļļa;
  • pākšaugi - pupas, aunazirņi, zirņi, sojas pupas;
  • zaļas krāsas dārzeņi - selerijsas, spināti, sparģeļi;
  • baklažāni;
  • rieksti un ķirbju sēklas;
  • mājputnu gaļa;
  • zivis, vēžveidīgie austeres un kalmāri;
  • garšvielas - kurkuma, ingvers.

Kalena norāda, ka sievietēm pēc 40 gadu sasniegšanas nevajadzētu ievērot badošanos un pieturēties stingrām pārtikas sistēmām, jo tas nelabvēlīgi ietekmē hormonālā līmeņa stāvokli.

Ārste iesaka ēst pilngraudu produktus (rudzi, auzas, brūnie rīsi, mieži), klijas - tie palīdzēs uzturēt stabilu hormonālo līmeni.

Uzturs

Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā izvairīties no ēdiena izšķērdēšanas, kā arī šādi iespējams ilgāk atsevišķus produktus saglabāt labus ēšanai. Daudzus pārtikas produktus var sasaldēt un tie atkūstot nemaina konsistenci, garšu, bet ir produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo aukstā temperatūra tos var sabojāt! Šie būs 10 kulinārijā plaši izmantoti produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt!