3 tipiskas kļūdas brokastu laikā, kuras kaitē veselībai un figūrai

© pexels.com

Daudzi no mums brokastu laikā mēdz pieļaut šīs kļūdas, kuras bojā ne tikai figūru, bet arī kaitē veselībai, intervijā medijam "Daily Mail" norāda Austrālijas uztura speciāliste Sjūzija Barela.

pexels.com

1. Vēlas brokastis

Barela norāda, ka agra brokastošana labvēlīgāk ietekmē slaida auguma saglabāšanu, jo tad ir aktīvāks metabolisms. Eksperte norāda, ka vēlams brokastot pirms pulksten 9.00 no rīta.

pexels.com

2. Kafijas dzērieni

Barela norāda, ka bieži kafijas vietā cilvēki izvēlas kafijas dzērienus, piemēram, latti vai kapučīno. Taču šie dzērieni sastāv no vairākām sastāvdaļām, ieskaitot pienu, krējumu, cukuru vai citus saldinātājus un mēdz saturēt daudz kaloriju.

"Kafija, kas pagatavota no maltām pupiņām un ūdens var iedarboties kā vielmaiņas aktivizētājs, taču uz tās pamata veidotiem dzērienu paveidiem šādas īpašības nepiemīt, gluži pretēji - aizraušanās ar tiem var veicināt svara pieaugumu," norāda eksperte.

pexels.com

3. Pārāk maz olbaltumvielu

Barela iesaka no rītiem izvēlēties olbaltumvielām bagātus ēdienus. Ogļhidrāti, piemēram, grauzdiņš neradīs ilgtošu sāta sajūtu un izraisa cukura līmeņa svārstības asinīs, kas var radīt intensīvu izsalkumu un palielināt apetīti.

"Pārliecinieties, ka brokastīs apēdat vismaz divdesmit gramus olbaltumvielu. Laba izvēla būtu, piemēram, divas olas, grieķu jogurts vai olbaltumvielu kokteilis," stāsta uztura speciāliste.

Avots: Daily Mail

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!