7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

7.lapa

pexels.com

7. Dārzeņu čipši

Lai arī nosaukums "dārzeņu čipši" var šķist veselīgs, patiesībā tie ir tikpat neveselīgi kā parastie kartupeļu čipši. Dārzeņu čipšu pagatavošana ir tāda pati kā parasto čipšu, tos cep lielā eļļas daudzumā. Tas nozīmē to, ka arī šajos kraukšķos ir daudz piesātināto tauku, kaloriju un sāls. Tā kā tie tiek cepti eļļā, dārzeņi ir zaudējuši savas vērtīgās īpašības - vitamīnus un uzturvielas. Dārzeņu čipšu vietā labāk izvēlēties edamame zirņus, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, taču satur maz lieko kaloriju.

Avots

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais