Kā viegli radīt putnus no dzijas pavasara sagaidīšanai

© Ekrānuzņēmums

Šādi vienkārši radāms dzijas putns būs brīnišķīgs pavasara vēstnesis mājās. Un kamēr laiks nelutina, vakarus var pavadīt kopā, darot dažādus rokdarbus.

Vajadzēs:

  • trīs krāsu dzijas;
  • 30 cm lineālu;
  • šķēres;
  • papīra gabaliņu;
  • sarkanas krāsas aplikāciju papīru;
  • divas melnas bumbiņas vai pērlītes;
  • karstās līmes pistoli un līmi.

Process:

Vispirms ņem vienas krāsas dziju un aptin to 30 reizes ap lineālu visā tā garumā. Tad vienā pusē dziju pārgriež uz pusēm.

Ekrānuzņēmums

Kad tā noņemta no lineāla, to vēlreiz pārloka uz pusēm un pārgriež locījuma vietā. Dzijas pavedienus sakārto vienā kaudzē un noliek malā.

Ekrānuzņēmums

Šādi rīkojas arī ar pārējās krāsas dzijām. Rezultātā jāsanāk trim kaudzītēm ar vienāda garuma dziju. No katras krāsas dzijas izņem vienu pavedienu un noliek malā.

Ekrānuzņēmums

Tad ņem pirmās krāsas dzijas pavedienus un horizontāli novieto sev priekšā uz galda. Ņem otras krāsas dzijas kaudzīti un to novieto krusteniski pāri pirmajai.

Ekrānuzņēmums

Abu krāsu dziju pavedienus galos saņem un pastiepj, lai abas kaudzītes ir krusteniski savienotas.

Ekrānuzņēmums

Tad ņem pirmās krāsas dzijas malā atlikto pavedienu un ar to nosien dziju netālu no krustojuma vietas (skatīt attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums

Tieši tāpat nosien arī otras krāsas dzijas pavedienus.

Ekrānuzņēmums

Tad ņem papīra gabaliņu un no tā izveido bumbiņu.

Ekrānuzņēmums

Ņem trešās krāsas dzijas pavedienus, kurus krustām pārliek iepriekš savienotajiem pavedieniem, kas tagad horizontāli novietoti uz galda. Centrā ievieto papīra bumbiņu.

Ekrānuzņēmums

Saņem abus horizontāli novietoto dzijas pavediena galus virs papīra bumbiņas un izkārto tā, lai bumbiņa nebūtu redzama. Tikmēr trešās krāsas dzijas pavedieni, lai paliek kā ir.

Ekrānuzņēmums

Ņem dzijas pavedienu un ar to nosien dziju apakšdaļā (skatīt attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums

Tad saņem kopā malās atstātos trešās krāsas dzijas pavedienus un tos izkārto. Tie veidos putna spārnus, kas sakļauti uz tā muguras.

Ar tādas pašas krāsas diegu nosien arī "spārnus".

Ekrānuzņēmums

Tad ņem šķēres un ar tām uzmanīgi apgriež dziju apakšdaļā, veidojot trijstūra formu, kas veidos putna asti.

Ekrānuzņēmums

Aplikāciju papīru pārloka uz pusēm un izgriež nelielu trijstūri, lai locījuma vieta kalpotu par vienu no malām. Locījuma vietā uzklāj līmi un piestiprina pie putna.

Ekrānuzņēmums

Ar karsto līmi piestiprina melnās pērlītes, kas kalpos par putna acīm.

Ekrānuzņēmums

Šādus putnus var izmantot kā dekorus dažādās kompozīcijās, vai piekārt pie aizkaru stangas, lai tie būtu loga dekori. Tāpat tie noderēs Lieldienās, kad vajadzēs pavasarīgus dekorus.

Ekrānuzņēmums

Avots