Brīdī, kad termometra stabiņš rādā ļoti karstu laiku, nav nekas labāks kā atspirdzināties ar kādu aukstu dzērienu. Atrodoties pie dabas vai pludmalē izpaliek šāds prieks par līdzi paņemto produktu un dzērienu baudīšanu atspirdzinošā vēsumā. Izmēģini šos trīs veidus, kā atveldēzēties karstajās dienās un saglabāt produktus svaigus, un gardus!
Vajadzēs:
Process:
1. Paņem cauruli un vienu no tās vāciņiem. Uzklāj līmi uz vienu no caurules galiem un pielīmē klāt vāciņu.
2. Paņem trauku, ielej divas glāzes ūdens un pievieno klāt četras tējkarotes sāli. Samaisi šķidrumu.
3. Ieliec cauruli glāzē, lai tā stabili stāvētu. Ielej iepriekš sagatavoto šķidrumu tajā. Cauruli piepildi trīsceturdaļas ar šķirdurmu.
4. Pēc tam uzklāj līmi uz otru caurules galu, pielīmē klāt vāciņu. Pagaidi, kad līme ir nožuvusi un liec cauruli saldētavā. Kad iekšā esošais šķidrums ir sasalis vari to izmantot, lai atvēsinātu produktus un dzērienus.
Vajadzēs:
Process:
Saslapini švammi un ievieto to maisiņā. Pēcāk to visu ieliec saldētavā. Tas arī viss! Dzērienu un pārtikas atvēsinātājs ir gatavs!
Vajadzēs:
Process:
1. Traukā ielej aptuveni divas glāzes ar ūdeni un pusglāzi tehniskā spirta.
2. Vari šķidrumam pievienot klāt ēdiena krāsvielu (šis solis nav obligāts).
3. Ielej maisiņā sagatavoto šķirdrumu. Pirms to aiztaisi ciet, izpied lieko gaisu. Pēc tam drošības labad, lai šķirdurms kūstot neizlīstu ārā, ieliec to vēl vienā maisiņā.
4. Sasaldē maisiņu un vari to izmantot produktu, dzērienu atvēsināšanā!
Avots