Pavisam vienkārši! Izveido skaistus olu trauciņus svētku galdam

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Jau pavisam drīz būs Lieldienas. Šajos svētkos mēs ierasti krāsojam olas dažādās krāsas, lai tās izskatītos pavisam glīti. Tomēr, lai tavas glīti nokrāsotās olas nestāvētu kopīgā bļodā, izveido skaistus olu trauciņus, kurus novietot uz galda. Tas ir pavisam vienkārši, jo tev vajadzēs tikai lapu un veiklus pirkstus!

Vajadzēs:

  • krāsains papīrs (katrai lapas pusei jābūt citā krāsā, piemēram, balta un dzeltena);

  • šķēres;
  • olas.

Process:

1. Paņem krāsainā papīra lapu un šķēres, ja lapa nav kvadrāta formā. Ja nepieciešams izmantot šķēres, tad lapu izgriezt aptuveni 15cm x 15cm lielumā.

2. Pēc tam saloki lapu uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Tā lai izveidotos mazs kvadrāts.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Atloki vaļā salocītu kvadrātu, tā lai būtu redzams taisnstūris, bet lielā lapa būtu palikusi salocīta uz pusēm. Tev būs palikušas stingras locījuma vietas, tās palīdzēs tālākā locīšanas procesā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Skatoties uz kvadrātu, redzēsi no locījuma līnijas divas vienādas puses. Labo pusi pārloki uz pusēm. Atloki vaļā, lai redzētu locījuma līniju un to pašu izdari arī ar kreiso pusi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Tagad tev būs kopumā redzamas četras locījuma līnijas. Turpinam locīšanu! Labajā pusē starp malējo locījuma līniju ieliec pirkstu un ieloki. Tādējādi tev izveidosies trīsstūris. To pašu izdari arī ar kreiso pusi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad esi izveidojis divus trīsstūrus, tad apgriez lapu otrādi. Skaties, kur ir malējās locījuma līnijas un ieloki lapu uz kreiso pusi. Atkārto to arī ar otru lapas malu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Tagad tev būs izveidojies kvadrāts. Apakšā redzēsi, ka lapa ir divos slāņos. Paņem virsējo slāni un ieloki to, izveidosies vēl viens trīsstūris. To pašu izdari arī ar otru kvadrāta malu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Apgriez kvadrātu otrādāk un ar atlikušajām apakšējām malām izveido arī otrā pusē tādus pašus trīsstūrus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Tavam kvadrātam būs izveidojies trīsstūra "jumtiņš". Šis trīsstūris būs atkal divos slāņos. Paņem vienu no trīsstūriem un ieloki to pie taisnās kvadrāta malas. To pašu izdari arī ar otru pusi. Tagad tev būs izveidots taisnstūris.

Ekrānuzņēmums no Youtube

10. Paņem taisnstūri un atver to vaļā. Pavelc to platāk vaļā un apakšu ieloci mazliet uz "iekšu" tā, lai varētu tur ievietot olu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tavs paša veidotais Lieldienu olu trauciņš ir gatavs! Krāso olas un izdekorē savu svētku galdu!

Avots

Svarīgākais