Šādas cepures pagatavošana prasīs pavisam maz pūļu. Kāpēc gan nepadižoties ar paša radītu meistardarbu pludmalē vai laivu braucienā tā vietā, lai tērētu naudu veikalos? Izmēģini!
Vispirms mājās piemeklē bļodu, kura atbilst tavas galvas izmēram. Atliks vien "piemērīt" mājās esošās bļodas un katlus. Tāpat rēķinies, ka no bļodas atkarīga arī cepures forma.
Tālākais process ir vienkāršs. Ņem virvi, kurai jābūt diezgan garai, lai cepure sanāktu ar malām.
Vispirms uz galda novieto bļodu ar tās apakšu uz augšu. Virspusē uzklāj biezu pikuci karstās līmes. Pie šī pikuča piestiprini virves galu.
Tad līmi uzklāj bļodas apakšai staru formā no centra.
Ņem virvi un to tin ap bļodu, taču pieskati, lai tā salīp. Karsto līmi uzklāj arī starp virves pavedieniem, lai tie stigrāk turētos kopā un cepure neizjuktu.
Kad ar virvi aptīta visa bļoda, turpini procesu, lai izveidotu cepures malas.
Beigās kārtīgi ar līmi nostiprini virves galu un apsien dekoratīvu lentu ap cepures vidu.
Tagad atliek vien noņemt cepuri no bļodas, ko var izdarīt, nokasot sacietējošo līmi vietā, kur sākta virves tīšana.
Lūk, viens divi un būsi ticis pie cepures, kas ļaus paglābties no saules.