Novembris ir Latvijas valsts svētku mēnesis un sarkanbaltsarkanās krāsas iezīmē šo laiku. Arī svētku mielastu svinīgāku iespējams padarīt, uz galda izvietojot latviskus dekorus. Smelies idejas, kā vienkārši, bet efektīvi noformēt galdu svētkiem.
Galda vizuālo noformējumu radoši papildinās sviestmaizes, kas ietītas cepamajā papīrā ar sarkanbaltsarkanām lentītēm.
Vienkārši ietin rupjmaizes sviestmaizi cepampapīrā un tam apsien šauru valsts svētku lentīti.
Uz galda salikto cienastu vari atsvaidzināt ar nelieliem valsts karodziņiem, kurus ātri un vienkārši vari radīt pats. Lai uztaisītu karodziņu, būs nepieciešami zobu bakstāmie, svētku lentītes, karstās līmes pistole un līme.
Izklāj lentīti un tās centrā novieto zobu bakstāmo.
Ar līmi noklāj zobu bakstāmo un vienu pusi lentītei. Otru lentītes pusi pārloka zobu bakstāmajam un ļauj līmei atdzist.
Rezultātā iegūsi nelielus Latvijas karodziņus, ar kuriem varēsi dekorēt pasniegtos ēdienus.
Lai dzērienus vizuāli noformētu atbilstoši svētkiem, dekorē tos ar dzērvenēm un rozmarīnu.
Valsts svētkos neiztikt bez svecēm un pavisam vienkārši var radīt svētku noskaņām atbilstošus svečturus.
1. variants
Stikla traukā ievieto vidēja izmēra baltu sveci. Ap sveci apber tumši sarkanās dzērvenes.
2. variants
Stikla traukā ielej ūdeni. Tad ūdenī saber sarkanas dzērvenes un rozmarīna zariņu, lai tas būtu redzams no trauka ārpuses. Tad virspusē novieto tējas sveci.
Šķīvju noformējumam vari izmantot rozmarīna zariņu, ko apsien ar sarkanbaltsarkano lentīti.
Avoti: