5 triki, kā atpazīt nekvalitatīvu apģērbu

© pexels.com

Cena ne vienmēr būs labākais apģērba kvalitātes rādītājs. Citkārt nopērkot lētāku apģērbu, tas savu izskatu var saglabāt gadiem ilgi, bet dārgāks apģērbs jau pēc pāris vilkšanas un mazgāšanas reizēm ir sabojāts. Lai noteiktu vai apģērba cena atbilst kvalitātei, izmēģiniet šos piecus trikus! Šādi būs iespējams atpazīt nekvalitatīvu apģērbu no kvalitatīva!

pixabay.com

1. Pārbaudiet oderi

Lai noteiktu, cik kvalitatīvs ir apģērbs, nepieciešams pievērst uzmanību tā oderei un šūvēm. Pirmkārt, visām šuvēm ir jābūt taisnām. Ja tā nav, tas nozīmē to, ka apģērba ražotājis ir vēlējies ieekonomēt naudu un šī drēbe var pēc pāris mazgāšanas reizēm, izskatīties ne tik labi, kā vēlētos.

Savukārt, lai pēc oderes noteiktu, cik kvalitatīvs ir apģērbs, nepieciešams to aptaustīt. Ja apģērba ir no elastīga auduma, piemēram, trikotāžas vai samta, arī oderei ir jābūt elastīgai. Savukārt, ja apģērbs ir veidots no vilnas vai kokvilnas, tā oderei ir jābūt neelestīgai. Ja tā nav, tas lieciena par šī apģērba kvalitātes trūkumu.

pexels.com

2. Paberzējiet audumu

"Nobumbulējies" apģērbs nav skaists. Tas liecina par to, ka tas ir jau ilgi kalpojis un bojā koptēlu, lai arī iespējams tā pat nav un tas ir nesen iegādāts. Visbiežāk šādi "bumbuļi" rodas uz sintētiskiem audumiem, kā arī uz tādiem apģērbiem, kura sastāvā ir ļoti daudz sintētiskā šķiedra, bet ļoti maz dabīgā šķiedra un trikotāža. Pirms veikalā iegādāties apģērbu nepieciešams to paberzēt, lai pārliecinātos vai tas ātri veidos "bumbuļus". Sliktas kvalitātes apģērbs uzreiz sāks veidot "bumbuļus". Tomēr svarīgi ir pievērst uzmanību arī sastāvam. Jo vairāk tajā ir sintētisko šķiedru (poliestera, elastāna, akrila, poliamīda vai neilona), jo ātrāk apģērbs sāks "bumbulēties".

pexels.com

3. Pārbaudiet mēteļu kabatas

Veikalā nopērkamajiem kvalitatīvajiem mēteļiem vienmēr būs aizšūtas kabatas un aizmugurē esošais šķēlums. Tas tiek darīts, lai mētelis saglabātu labu izskatu. Tādējādi kabatas pēc ilgstošas mēteļa valkāšanas neiztaipīsies un saglabās formu. Ieteicams pēc mēteļa iegādes kabatas šuvuma vietu neatgriezt vaļā. Savukārt aizmugurējo, sašūto šķēlumu nepieciešams vienmēr atgriezt vaļā, lai mētelis ieņemtu pareizo formu.

pexels.com

4. Apģērba krāsa

Gandrīz ikkatra var teikt, ka reiz ir iegādājusies džinsus, kuri ir nokrāsojuši citu apģērbu vai pat kājas. Nekvalitatīvi nokrāsoti džinsi, tik tiešām var izdalīt krāsu un sabojāt citu apģērbu. Ļoti nekvalitatīvi džinsi pat lietainā laikā var nokrāsot kājas. Lai pārliecinātos par džinsu kvalitāti, nepieciešams uz veikalu paņemt līdzi auduma lupatiņu vai salveti, un ūdeni. Samitriniet lupatiņu vai salveti un paberzējiet pret džinsiem. Ja lupatiņa sakrāsosies, tad šie džinsi nav kvalitatīvi.

pexels.com

5. Pārbaudiet aizdari

Sliktas kvalitātes apģērba aizdare ir vēl viena lieta uz ko bieži vien cenšas ietaupīt ražotāji. Plastmasas vai metāla pogas, plastmasas rāvējslēdzēji, vai iziruši diegi, liecina par kvalitātes trūkumu. Ja aizstaisot rāvējslēdzēju tas slikti "slīd", tas liecina par nekvalitatīvu aizdari. Kvalitatīvam apģērbam vienmēr būs līdzi rezerves poga. Veikalā pārbaudiet cik labi ir piešūtas pogas, cik labi "slīd" rāvējslēdzējs un vai nav manāmi iziruši diegi, ja tā nav, tad apģērbs ir kvalitatīvs.

Avots

Mode un stils

Izpārdošana ir lielisks laiks, lai papildinātu garderobi ar jaunām, modernām un ilgi kārotām lietām par izdevīgu cenu, tomēr ir svarīgi iepirkties gudri, lai izvairītos no liekiem tēriņiem un nepiemērotām izvēlēm. Modes un dzīvesstila tirdzniecības centra "Spice" stiliste Dace Bahmane iesaka, kā neļauties kārdinājumam iegādāties nevajadzīgas lietas par zemu cenu, un no kādiem pirkumiem vasaras modes preču izpārdošanā tomēr būtu jāizvairās, informē t/c "Spice" komunikācijas konsultante Laila Pastare.