Signes Meirānes gurķu un mencas maizītes

© Publicitātes foto

Vasara ir laiks, kad dārzeņi un augļi ir paši gardākie. Gurķis ir neatņemama vasaras garšas sastāvdaļa. Gurķus var lietot uzturā dažādos viedos – sālītus, marinētus, aukstajā zupā, salātos vai svaigus kā uzkodu. Lai palutinātu tavas garšas kārpiņas, Signe Meirāne piedāvā gurķu un mencas maizīšu recepti.

Nepieciešams 4 personām:

  • 300 g atlaidinātas mencas;
  • 3 pētersīļa zariņi;
  • 3 bazilika zariņi;
  • 4 lielas šķēles saldskābmaizes;
  • 40 g vai cita vēlamā daudzuma sviesta istabas temperatūrā;
  • 500 g gurķu plānās, garenās šķēlēs;
  • 8 tējk. Extra Virgin olīveļļas;
  • 1⁄2 bio citrona mizas, smalki sarīvētas;
  • ikri, cik vēlies;
  • 8 vārītas, nolobītas paipalu oliņas, pārgrieztas uz pusēm;
  • dilles, cik vēlies;
  • jūras sāls;
  • svaigi malti melnie pipari.


Pagatavošana:

Tvaicējamā sietā liec pētersīļu un bazilika kātus un virsū - zivi. Tvaicē apmēram 5-7 minūtes, tad noņem no karstuma.

Maizi apsmērē ar sviestu (cik vēlies). Virsū liec mencu, gurķi un ikrus, uzlej eļļu, uzkaisi citrona miziņu, kārto ikrus un olu pusītes. Uzber sāli un piparus, dekorē ar dillēm un pasniedz.

Svarīgākais