Skaistie un neparastie "Ziedu cepumi"

© Cookbook

Visparastākās smilšu mīklas cepumi, kas padarīti īpaši ar puķu ziedlapiņām. Izmēģināju rudzupuķes, kliņģerītes, pelargonijas, liepu ziedus - gan svaigus, gan kaltētus. Secināju, ka der abi varianti. Kaltēšanu gan veicu ar gludekli, izgludinot ziedlapiņas starp 2 kārtās ieliktiem papīra dvieļiem. Tā kā liepu ziedi ir gaiši dzelteni, tad uz cepumiem tie prakstiski nebija manāmi.

!!!Uzmanību! Daļa ziedu ir indīgi! Tāpēc, pirms likt ziedus ēdienā, pārliecinieties, vai tie nav bīstami veselībai. Noteikti nevajag mutē likt kreimeņu (maijpuķīšu), delfīniju, velna rutku, uzpirkstīšu, kurpīšu, vēlziedes, driģeņu, narcišu, hortenziju, rododendru, oleandra ziedus.

Sastāvdaļas:

  • Sviests: 150 g
  • Cukurs: 100 g
  • Kviešu milti: 270 g
  • Olas: 2 gab
  • Sāls: 2 g

Pagatavošana:

Smilšu mīklai cukuru saputo ar sviestu un pēc tam masai pieputo 1 olu. Miltiem pieber šķipsniņu sāls, samaisa un iemīca sviesta un olas masā. Mīklu saveļ bumbā. Ietin pārtikas plēvē un pāris stundas atdzesē ledusskapī.

Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Ar cepumu formiņu vai vienkāršu glāzi izspiež vēlamo cepumu formu. Cepumus sakārto uz cepešpannas. Ja nav jāsteidzas, pannu ar visiem cepumiem var ielikt uz 30 minūtēm ledusskapī. Tas palīdzēs saglabāt cepumiem stingras aprises. Ja laika nav, var iztikt bez cepumu atdzesēšanas.

Cepumus pārsmērē ar olu un uz virsmas uzliek ziedlapiņas. Ja tās ir niecīgas, ērtāk to ir darīt ar pinceti.

Cepumus cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 7-10 minūtes. (Cepšanas laiks atkarīgs no cepeškrāsns un cepumu lieluma.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!