Svētkiem par godu: krēma kūka ar zemenēm

© cookbook.ilaipa.lv

Uzbur sev svētkus!

Sastāvdaļas:

  • Auzu cepumi: 200 g
  • Sviests: 100 g
  • Piens: 600 g
  • Olas: 6 gab
  • Cukurs: 100 g
  • Kartupeļu ciete: 10 g
  • Vaniļas cukurs: 26 g
  • Želatīns: 40 g
  • Zemenes: 500 g
  • Saldais krējums: 250 g

cookbook.ilaipa.lv

Pagatavošana:

  1. Pamatnei sasmalcina cepumus un tos samaisa ar mīkstu sviestu. Cepumu masu ieklāj kūkas formas apakšā un ieliek ledusskapī sastingt.
  2. Uzbriedina 25 g želatīna. Krēmam olas saputo ar cukuru un pēc tam saputotajā masā iemaisa kartupeļu cieti. Katliņā uzliek sildīties pienu. Kad tas sāk teju vārīties, katlu noņem no uguns. Maisot olu masu, pamazām, pa nelielām porcijām pielej karsto pienu, līdz viss piens ir pieliets. Tad olu piena masu ielej atpakaļ katlā un uzliek uz mazas uguns karsēties, masu nepārtaukti maisot. Kad krēms sāk biezēt, to noņem no uguns un noliek atdzesēties. Krēmam vēlams pārklāt pārtikas plēvi, lai virskārta nesacietētu.
  3. Kad olu krēms atdzisis, saldo krējumu saputo ar 2 ēdamkarotēm vaniļas cukura un saputotajā masā iemaisa atdzesēto olu krēmu. Ūdens peldē izkausē želatīnu un to arī iemaisa krēmā.
  4. No ledusskapja izņem kūkas formu, un uz cepumiem plānā kārtiņā uzlej krēmu. Kūkas formu ieliek ledusskapī aptuveni uz 30 minūtēm. Pēc tam kūkas formu izņem no ledusskapja un tajā ieliek silikona formiņas. Lai tās neuzpeldētu, formiņās ieber pupas vai kaut ko citu (Pupas nav ēšanai, tikai svaram!). Apkārt formiņām izlej atlikušo krēmu un ieliek kūku ledusskapī vismaz uz trim četrām stundām vai pat uz visu nakti.
  5. Uzbriedina aptuveni 15 g želatīna. Dažas zemenes atstāj dekorēšanai, pārējās sablenderē. Ja vajadzīgs, pēc garšas pieliek cukuru. Uzbriedināto želatīnu izkausē un iemaisa zemeņu masā.
  6. No ledusskapja izņem kūkas formu, uzmanīgi izceļ silikona formiņas un tukšajās vietās iepilda sablendētās zemenes. Kūku atkal ieliek ledusskapī, lai sastingst arī zemeņu masa.
  7. Kad zemeņu masa sastingusi, kūku rotā ar zemenēm.

Svarīgākais