No plaucētās mīklas var pagatvot dažādus gardumus, arī vēja kūkas, kas tradicionāli pildītas ar biezpiena krēmu. Vējakūkas var papildināt ar zemeņu krēmu vai pat pārvērst par zemeņu mušmirītēm.
Vējakūkas, tajā skaitā arī šīs, ar zemenēm un biezpienu pildītas labāk pasniegt uzreizs. Pastāvot ilgāk, kraukšķīgā kūkas maliņa būs samirkusi.
Kā no plaucētās mīklas pagatavot eklērus, var atrast šeit.
Sastāvdaļas:
- Sviests: 100 g
- Ūdens: 300 g
- Sāls: 2 g
- Olas: 4 gab
- Kviešu milti: 130 g
- Agar- agars: 10 g
- Zemenes: 500 g
- Biezpiens: 360 g
- Cukurs: 45 g
- Saldais krējums: 300 g
Pagatavošana:
- Plaucētās mīklas kūciņām katlā ieliek sviestu, ielej ūdeni un liek vārīties. Kad sviests izkusis un ūdens sācis burboļot, karstajā masā ieber miltus un ar karoti aktīvi maisa, līdz mīkla saveļas bumbā.
- Katlu noņem no uguns un atsāj nedaudz atdzist. Padzisušā, bet vēl siltā mīklā pa vienai ieputo olas.
- Ar karoti liek uz pannas mīklas piciņas diezgan atstatu vienu no otras.
- Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes. (Cepšanas laiks atkarīgs no kūciņu lieluma- jo lielāks, jo ilgāk būs jācep.)
- Izcepušās kūciņas izņem no plīts un atstaj atdzist.
- Pildījumam svaigas vai saldētas zemenes sablenderē, ieliek katlā, ja vajag, pieliek pēc garšas cukuru, pieber agar-agaru un liek uz uguns vārīties, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Kad zemeņu masa sāk vārīties, pavāra vēl 2 minūtes, tad izlēdz uguni un katlu atstāj atdzist.
Ja ir bažas par agar-agara lietošanui, ir vērts ielūkoties šeit
- Biezpienu saputo ar saldo krējumu un cukuru.
- Kad zemeņu masa atdzisusi, var ķerties pie kūciņu pildīšanas. Plaucētās mīklas kūciņai nogriež vāciņu, iepilda nedaudz biezpiena masas, tad zemeņu masu, un virsū atkal biezpiena masu. Vāciņu noklāj ar zemeņu masu un uzliek to uz gatavās kūciņas. Kad vāciņš nožuvis uz tā uzliek biezpiena punktiņus.
Avots: cookbook.ilaipa.lv