Kā pagatavot mājas pelmeņus

© cookbook.ilaipa.lv

Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti: 450 g
  • Piens: 70 g
  • Minerālūdens: 130 g
  • Eļļa: 30 g
  • Sāls: 3 g
  • Cukurs: 3 g
  • Olas baltums: 0.1 gab
  • Malta gaļa: 500 g
  • Olas: 1 gab
  • Malti melnie pipari: 2 g

Pagatavošana:

  1. Miltos iemaisa sāli, cukuru.
  2. Pielej pienu, minerālūdeni un samaisa.
  3. Pielej eļļu un mīklu kārtīgi izmīca.
  4. Atstāj uz pusstundu atpūsties.
  5. Tikmēr sagatvo pildījumu - maltai gaļai pieliek sāli, piparus, sīki sagrieztus sīplolus un samaisa viendabīgā masā.
  6. Mīklu izrrulē un izspiež aplīšus.
  7. Uz katra apīša lie pildījumu un malas izspiež ciet.
  8. Ja pelmeņus nav paredzēts uzreiz vārīt, tos glabā saldētavā.
  9. Pelmeņus liek vārošā ūdenī un vāra, kamēr tie uzpeld virspusē.

Avots: cookbook.ilaipa.lv

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!