Izmēģini! Kanēļbulciņas no biezpiena mīklas

© Ilze Šteinfelde

Savā ziņā šo mīklu ir vienkāršāk gatavot nekā mīklu no rauga. Ja maizītes būs maziņas, tās vairāk līdzināsies cepumiem. Ja brangas, tad bulciņām. No receptes sastāvdaļām sanāca 18 vidēji lielas bulciņas.

Sastāvdaļas:

  • Cukurs: 150 g
  • Biezpiens: 160 g
  • Skābais krējums: 280 g
  • Kviešu milti: 280 g
  • Cepamais pulveris: 12 g
  • Soda: 7 g
  • Sviests: 40 g
  • Kanēlis, malts: 24 g
  • Olas: 1 gab

Ilze Šteinfelde

Pagatavošana:

  1. Biezpienu, krējumu un 100 g cukura sablenderē.
  2. Citā bļodā iesijā miltus, pieber sāli, sodu un cepamo pulveri. Tad miltu maisījumu iemaisa biezpiena masā un samīca mīklā. Ja vajag, pieber vēl nedaudz miltus, lai mīklu varētu savelt bumbā. To ieliek ledusskapī atdzesēties uz vienu stundu.
  3. Pēc stundas mīklu izņem no ledusskapja un sadala trīs daļās. Katru daļu izrullē taisnstūrī (ja vajag, uz rullējamās virsmas uzber nedaudz miltus). Uz tā uzsmērē sviestu, vienmērīgi uzber cukuru un kanēli.
  4. Mīklu sarullē kā ruleti. Tad ar nazi sagriež 6-8 gabaliņos. Katru gabaliņu uzliek uz cepešpannas, ar griezuma vietu uz leju. Savukārt augšai noloka sāniņus kā ziedlapiņas.
  5. Kanēļa bulciņas apsmērē ar olu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāšnī.

Avots: cookbook.ilaipa.lv

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais