Britu karaliskās ģimenes čatnijs

© cookbook.ilaipa.lv

Karaliskajai ģimenei kā vairumam ģimeņu Ziemassvētkos ir arī tradīcija citam citu iepriecināt ar dāvanu. Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmajos kopīgajos Ziemassvētkos ar karalisko ģimeni, karalienei Elizabetei uzdāvināja čatniju, ko bija pati pagatvojusi pēc savas vecmāmiņas receptes. Pēc visa spriežot karlienei Elizabetei dāvana patikusi, jo nākamajā dienā tā bijusi uz karaliskās ģimenes brokastu galda.

Šī čatnija recepti atkāja Ketrīnas māsa Pipa Midltone savā grāmatā "Celebrate", kā "Granny's Marrow Chutney" recepti.

Čatnijs vēsumā var glabāties aptuveni gadu, pēc atvēršanas ledusskapī - pāris nedēļas.

Receptē ir saglabātas oriģinālais cukura daudzums, taču, ja ļoti saldi čatniji neiet pie sirds, tad cukura daudzumu var samazināt.

Sastāvdaļas:

  • Cukini: 1800 g
  • Sīpoli: 4 gab
  • Āboli: 3 gab
  • Rozīnes: 225 g
  • Dateles: 225 g
  • Iesala etiķis: 600 g
  • Brūnais cukurs: 800 g
  • Sāls: 7 g
  • Ingvers: 15 g
  • Garšvielas marinēšanai: 30 g

Pagatavošana:

Cukini, sīpolus, ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Sasmalcina dateles.

Dārzeņiem un datelēm pievieno rozīnes, brūno cukuru, sāli, iesala etiķi, sarīvētu ingveru. Visu samaisa, ievieto katlā un liek vārīties.

Garšvielas ievieto muslīna maisiņā un ieliek to katlā pie čatnija sastāvdaļām.

Čatniju vāra aptuveni 1,5 līdz 2 stundas uz vidēji karstas uguns.

Kad čatnijs gatavs, izņem garšvielu maisiņu no katla, izspiež no tā šķidrumu.

Čatniju sapilda sterilizētās burciņās un aizvāko.

Avots

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais