“Ceru, ka šīs receptes radīs kaut nedaudz daudzveidības mūsu ikdienas ritmā un patiks visiem dabīgā minerālūdens cienītājiem,” saka pieredzes bagātais bārmenis Linards Grundmans
Kokteiļu gatavošanas guru ar sešu gadu pieredzi, divus gadus pēc kārtas ir uzvarējis Latvijas kokteiļu gatavošanas čempionātā. Šī gada novembrī Linards pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Ķīnā, kategorijā “flair bārmeņi”. Šobrīd viņš dalās ar labākajām bezalkoholisko dzērienu receptēm.
Ja esat iecienījuši Aperol Spritz, tad jūs noteikti izbaudīsiet arī Venden Orange Spritz.
Tā pagatavošanai ir nepieciešams:
Pagatavošana: visas sastāvdaļas ielejiet vīna glāzē, pievienojiet ledu un samaisiet.
Dekors: apelsīnu šķēlīte.
Vai mīliet kaut ko asāku? Tad pagatavojiet Saldo čili dārzu!
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: ielieciet glāzē 3 nenomizotas ingvera šķēles, vienu šķēli sarkanā čili un visu sastampājiet ar stampu. Pievienojiet klāt pārējās sastāvdaļas, kā arī ledu. Visu kārtīgi apmaisiet.
Dekors: ingvers un čili šķēle.
Ja jums patīk pievienot ūdenim rabarberus vai gurķus, tad novērtēsiet Linarda Grundmana Bazilika sapni:
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: nomizojiet trīs lielas gurķa šķēles, ielieciet glāzē un pievienojiet 3 bazilika lapas. Visu ar karoti nedaudz piespiediet, lai no mizas izdalās gurķa sula un no bazilika aromāts. Pievienojiet ledu un ielejiet pārējās sastāvdaļas, pēc tam visu kārtīgi apmaisiet.
Dekors: gurķa miza, bazilika galviņa.
Kuram gan negaršo apelsīni vai apelsīnu sulu? Grūti iedomāties tādu cilvēku! Tāpēc kokteilis Sarkanais apelsīns būs izcila izvēle.
Receptes pagatavošanai nepieciešams:
Pagatavošana: abas sulas sajauciet glāzē, pievienojiet ledu, papildiniet ar gāzēto dzērienu, kuram ir citronu aromāts, un kārtīgi visu samaisiet.
Dekors: kaltēts apelsīnu čipsis.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: glāzē vai šeikerī ielieciet 4 rabarberu ripiņas un sastampājiet ar stampu. Pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi sajauciet ar ledu, izmantojot šeikeri. Kokteili izkāsiet caur sietu, lai tas būtu bez ledus.
Dekors: svaiga rabarberu miza, piparmētru galviņa.
Visbeidzot, pēdējā recepte sarakstā, bet ne garšā - Dzērveņu lietus.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: sablendējiet persikus līdz viendabīgai masai. Lai biezenis būtu šķidrākas konsistences, pievienojiet nedaudz negāzētu ūdeni “Venden”. Glāzē ielieciet ledu, uz tā uzlejiet visas sastāvdaļas un apmaisiet.
Dekors: Greipfrūta miziņa, rozmarīna kātiņš.