30 produkti, kurus nevajadzētu ēst pirms miega

© scanpix

3.lapa

  • Ar barības vielām bagātas pārslas

Kamēr daži pārslu veidi ir labs našķis pirms došanās pie miera, citi ir pilni ar ogļhidrātiem, kas neveicina efektīvu ēdiena pārstrādi.

  • Atspirdzinošie, gāzētie dzērieni

Populāri un tautā iemīļoti dzērieni satur ļoti daudz kofeīna, kas spēj tevi noturēt augšā vairākas naktis pēc kārtas. Arī tie spēj pārslogot kuņģi, palielinot skābes līmeni tajā.

  • Indijas karijs

Karijs būtībā nav kaitīgs, taču nenāk par labu gremošanas sistēmai. Ja vienā ēdienā ir gana daudz Indijas karija, tad tas ir spējīgs sagriezt kuņģi kājām gaisā, it īpaši, ja ikdienā neaizraujies ar pikantām maltītēm.

  • Vista

Vai tad proteīni priekš tevis nav labi? Dienas laikā mums tie ir nepieciešami lielā daudzumā, taču ne naktī. Lai arī, cik lieliska būtu vista, tas nebūtu īstais ēdiens, kuru ēst pirms došanās gulēt.

  • Marinēti gurķi

Tie ir skābu vidi veicinoši produkti. Protams, ka tie ir veselīgi, taču nav laba doma tos ēst pirms naktsmiera. Arīdzan tie ietekmē gremošanas sistēmu.

  • Greipfrūti

Šis auglis ir laba un veselīga izvēle, ja gribi uzņemt nepieciešamo dienas augļu devu. Jāņem vēra, ka daudzi augļi ir skābu vidi veicinoši, greipfrūts nav izņēmums. Šos augļus droši var lietot uzturā, tikai ne pašās dienas beigās.

  • Soja

Varētu šķist, ka tā ir nekaitīga, taču tā satur aminoskābi, zināmu arī kā tiramīnu. Šī ķimikālija ietekmē smadzeņu aktiviāti. Kad tas notiek, prāts ir pārslogots un pastāv zināmas grūtības iemigt.

  • Apelsīni

Apelsīni satur daudz C vitamīna. Tāpat kā lielākā daļa augļu tie ir veselīgi un labāka alternatīva cukurotajiem našķiem. Taču tagad tu jau zini, ka augļiem ir tendence būt skābu vidi veicinošiem. Tas nozīmē, ka tie sagandēs gan kuņģi, gan gremošanas sistēmu.

  • Piena produkti

Glāze piena pirms gulētiešanas būtu pat vēlama. Pētījumi ir pierādījuši, ka piena dzeršana gulētiešanas reizē var palīdzēt iemigt. Taču daudzi piena produkti, ieskaitot, augstu taukskābju daudzumu saturošu pienu, sieru un sviestu, grūti un lēni pārstrādājas.

  • Pārstrādāti pārtikas produkti

Tie sasaldētie ēdieni, kas tiek stādīti priekšā kā ļoti veselīgi, satur nātriju un piesātinātās taukskābes. Pat makaroni satur sastāvdaļas, kas tavam kuņģim liks justies smagam un piepūtušamies. Visticamāk, ka ar šādu izvēli pirms miega, nošausi greizi.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais