30 produkti, kurus nevajadzētu ēst pirms miega

© scanpix

2.lapa

  • Ilgi noturēti ēdieni

Dažādi gaļas veidi vai sieri sastāv no nelabvēlīgas histamīna devas. Ja neesi īsti pārliecināts, kas tas ir, tad zini, ka tas ir spēcīgs neiromediators. Histamīns ir spējīgs saasināt barības pārstrādes, hormonālo un nervu sistēmas darbību.

  • Cepti ēdieni

Tādi ēdieni kā frī kartupeļi un cepta vistiņa būtiski ietekmē gremošanas sistēmu. Tie var sagriezt kājām gaisā tavu kuņģi un pat likt justies “slimam”. Ja tomēr vēlies tos iekļaut savā ēdienkartē, ieteicams to darīt pusdienu reizē, bet ne pēc tās.

  • Šķidrums

Jebkāda šķidruma pārāk liela patērēšana - ne tikai kafijas vai alkohola, var tevi atturēt no kārotā miega. Pat lietojot pārāk daudz ūdens pāris stundas pirms gulētiešanas, vari saskarties ar biežākām labierīcības apmeklēšanas reizēm, tostarp naktī pamodīsies divas līdz trīs reizes.

  • Nikotīns

Tu jau zini, ka nikotīns neatstāj labvēlīgu iespaidu uz tavu veselību, taču tāpat kā kofeīns, tas ir spēcīgs stimulants, kas izraisa nervu sistēmas pārslodzi. Ja vēlies uzsmēķēt cigareti vai divas, izvēlies to darīt ilgu laiku pirms gulētiešanas.

  • Tomāti

Šie dārzeņi ir veselīgi, vai ne? Taču ir gaužām svarīgs iemesls, kādēļ tos nevajadzētu ēst pirms došanās pie miera. Tomāti ir skābu vidi veicinoši pārtikas produkti. Ēdieni, kas pieskaitāmi pie pārāk skābiem produktiem, ilgāk pārstrādājas, rezultātā saskarsies ar grūtībām aizmigt.

  • Salātu dārzeņi

Tu jau esi informēts, ka tādi dārzeņi kā brokoļi un tomāti satur elementus, kas tevi naktī ilgi uzturēs augšā. Daudzi cilvēki izbauda jauku, vieglu ēdienu pirms došanās gulēt, taču jāņem vērā svarīga nianse - salāti satur ļoti augstu ūdens daudzumu. Ja tomēr pirms miega izvēlēsies ēst salātus, tad zini, ka augšā būsi vēl ilgu laiku.

  • Medikamenti

Tie tiek izmantoti dažādu veselības iemeslu dēļ, taču daudzi sāpju remdētāji satur kofeīnu. Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka attiecīgas zāles var izraisīt bezmiegu.

  • Karstā šokolāde

It īpaši bērni un pieaugšie izbauda karsto šokolādi, vēlas sasildīties aukstā ziemas dienā vai, lai remdētu slāpes pirms gulētiešanas. Tāpat kā kafija un tumšā šokolāde, arī karstās šokolādes sastāvā ir daudz kofeīna. Ja pirms miega vēlies padzerties, labākā izvēle būs kumelīšu tēja.

  • Ātro ēstuvju ēdiens

Dažādas ātrās uzkodas satur gan nelabvēlīgu nātrija mikstūru, gan piesātinātās taukskābes. Tā vietā labāk izvēlēties cepumiņus un glāzi piena.

  • Enerģijas dzērieni

Kā jau zināms - kofeīns ir atkarību raisošs. Tie, kuri strādā vai studē daudz stundu dienā, mēdz dzert enerģijas dzērienus, lai saņemtu papildus enerģijas lādiņu. Ja tu novērtē miega daudzumu, tad šo dzērienu lietošana nav tā vērta.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais