Trīs gardas un spēcinošas receptes no veselīgām sastāvdaļām

© Publicitātes foto

3.lapa

Normunds Baranovskis piedāvā trīs organismu spēcinošu ēdienu receptes, ko izmēģināt šoruden.

Publicitātes foto

Vistas stilbiņi ar cidonijām un medu

Gatavošanas laiks: 1 h

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • Vistas stilbiņi - 4 gab.
  • Čili - 1 gab.
  • Medus - 2 ēdamk.
  • Cidonijas - 5-6 gab.
  • Ķiploks - 1 gab.
  • Sojas mērce (tumšā) - 2 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170C.
  2. Sagriež cidonijas 4 daļās, izņem sēklas.
  3. Cepeštraukā liek cidonijas un vistas stilbiņus, ķiploku.
  4. Sajauc sojas mērci ar medu un čili.
  5. Pārlej vistas stilbiņiem un tos nedaudz apvārta.
  6. Cepeštrauku pārklāj ar foliju un liek cepties uz 30 minūtēm.
  7. Noņem foliju un apbrūnina vistiņas.

Ieteikums!

Pasniedz ar sev iemīļotām piedevām! Vislabāk garšos ar sezonālo dārzeņu biezeņiem vai svaigiem salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Šķiet, ka ēd pavisam maz, bet svars kā nekrītas, tā nekrītas? Visu laiku kārojas ko garšīgu, lai gan šodien jau pievarēts vesels kalns kārumu? Mūsu attiecības ar ēdienu ir kas daudz vairāk par izsalkuma un sāta sajūtu – tās nosaka virkne psiholoģisku faktoru, un, lai uzlabotu ikdienas ieradumus, iesākumā nepieciešams tās izprast. Veselības centra Vivendi sertificētā uztura speciāliste, kognitīvi biheiviorālās terapijas ēšanas traucējumu (KBT ĒT) metodes speciāliste Dr. Laila Siliņa dalās ar uztura psiholoģijas metodi, ar kuras palīdzību var sākt izvērtēt savus uztura paradumus, lai sasniegtu nospraustos mērķus – vai tie būtu svara korekcija, veselības uzlabošana vai sportiskie sasniegumi.