EKSPERIMENTS: gardais lakšu pesto

© Lifehacks.lv

Pesto var gatavot no teju visa, kas ienāk prātā. Par to varam pārliecināties, redzot veikalu plauktos piedāvāto sortimentu. Tomēr, mūsuprāt, viens no garšīgākajiem pesto veidiem ir tieši lakšu pesto. Lakši ir veselīgs, ārstniecisks un gards augs. Tas pēc garšas atgādina ķiploku, tāpēc lakšiem var rast daudzus un dažādus izmantojumus. 

Taču atcerieties, ka lakšus jeb meža lokus savvaļā ir aizliegts lasīt! Tas ir aizsargājams augs! Lakšus varat izaudzēt savā dārzā pats, iegādājoties lakšu sīpolus vai sēkliņas.

Arī mēs, "Lifehacks.lv" komada, lakšus izaudzējām paši. Tāpēc ir laiks tos izmantot un gatavot gardu, aromātisku pesto.

Lai pagatavotu lakšu pesto, protams, būs vajadzīgi paši lakši (250 g), Indijas rieksti (75 g), eļļa (60 ml), cietais siers (80 g), sāls pēc garšas.

Pesto principā var pagatavot divos soļos.

Lieciet visas sastāvdaļas bļodā.

Lifehacks.lv

Ņemiet blenderi un visu sablenderējiet viendabīgā masā.

Lifehacks.lv

Pēc tam atliek vien pesto pildīt burciņā un to notiesāt.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Iespējams, nevarētu būt vēl vienkāršāka recepte par šo. Pesto pagatavošana aizņems vien minūti, ilgākais laiks paies, mazgājot traukus. Šis pesto ir ļoti gards, tam piemīt izteikta ķiploku garša.

Pesto varat izmantot sviestmaižu pagatavošanai, pastas receptēs, salātos u.c.

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais