EKSPERIMENTS: sulīgais burkānu un aveņu svētku kēkss

© Lifehacks.lv

Šodien, 4. maijā, svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu jeb tā dēvētos Baltā galdauta svētkus. Par godu šiem svētkiem galdā ceļam dažadus labumus.

Šoreiz mēs, Lifehacks.lv komanda, sevi un savus tuvos iesakam palutināt ar gardu burkānu un aveņu kēksu.

Šī kēksa pagatavošana aizņems viens stundu.

Šis kēkss būs sulīgs, mīksts un ļoti apetelīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 3 burkāni;
  • 60 g cukura;
  • 140 g sviesta;
  • 300 g milti;
  • 15 g cepamā pulvera;
  • 15 g vaniļas cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 200 g saldētas vai svaigas avenes.

Papildus šīm sastāvdaļām būs nepieciešama bļoda, rīve, koka karote, cepamā veidne, cepamai papīrs un eļļa.

Sākumā nepieciešams smalki sarīvēt burkānus.

Lifehacks.lv

Pēc tam bļodā lieciet cukuru, sviestu, vaniļas cukuru, sāli.

Lifehacks.lv

Ņemiet karoti un samaisiet visas sastāvdaļas kopā, pievienojiet olas. Visu kārtīgi samaisiet.

Pēc tam pievienojiet masai klāt burkānus. Atkal visu samaisiet kopā.

Lifehacks.lv

Pievienojiet klāt miltus, cepamo puveri un avenes. Samaisiet visu kārtīgi kopā.

Lifehacks.lv

Ņemiet cepamo veidni, ielieciet tajā cepamo papīru. Lai papīrs nepieliptu klāt kēksam, ieziediet to nedaudz ar eļļu. Ielejiet veidnē mīklu.

Lifehacks.lv

Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem.

Cepiet kēksu 45 minūtes.

Kad kēkss ir gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un aptuveni vēl 10 minūtes paturiet to veidnē.

Lifehacks.lv

Secinājumi:

Kēkss izdosies ļoti mīksts un sulīgs. Tas nebūs pārāk salds. Ja esat liels saldumu mīlīs, tad iesakām pievienot mīklai klāt vairāk cukura.

Lai labi garšo!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais